Lifestyle

3 Make-up trends lente zomer 2021

By  | 

3 Make-up trends lente zomer 2021

Wauw wat kan er veel veranderen in make-up land. De trends volgen elkaar in rap tempo op en ook deze lente en zomer zijn de looks weer totaal anders dan die van vorig jaar. Dit jaar gaat het echt weer om less is more. Denk hierbij aan de gelamineerde wenkbrauw, de frisse naturel huid en de mascara loze wimpers. Daarom wil ik het in deze blog super graag hebben over verschillende soorten make-up en dan in het bijzonder over de 3 meest opvallende make-up trends van lente zomer 2021. De inspiratie die ik voor deze blog heb opgedaan komt van de fijne website trendstyle.

Wenkbrauw trend: gelamineerde wenkbrauw look

Laten we beginnen met de wenkbrauwen want die zijn echt helemaal terug van weggeweest. Omhoog gekamde glimmende wenkbrauwen zijn hot hot hot. Je ziet ze op de catwalk, op instagram maar ook onder je collega’s. Deze trend noemen we ook wel de brow-lift of de gelamineerde brows. Het is eigenlijk heel simpel. Je hebt hiervoor een wenkbrauwgel nodig bijvoorbeeld die van soapstyler. Het bevat een wenkbrauwborsteltje en een spiegel. Bevochtig de applicator en veeg de zeep af. Borstel zachtjes door de wenkbrauwen in de gewenste richting om deze fijne look te krijgen. 

Gelamineerde wenkbrauw look
Gelamineerde wenkbrauw look

Naturel frisse huid

Met deze fijne naturel trend is het de bedoeling dat je huid er zo clean mogelijk uitziet. Alsof je gewoon de beste huid hebt die je je maar kunt bedenken. Eigenlijk is in dit geval niet je make up je eye catcher, maar je glowy natural skin. Dat hele gezicht contouren doe je dan (gelukkig) niet meer. Je beperkt je met enkel een fijne foundation of concealer. Daarnaast creëer je een gezonde blos met behulp van highlighters. We maken op social media natuurlijk vaak gebruik van licht filter effect. Deze kun je zachtjes nabootsen middels een vleugje licht matterende poeder.

Frisse huid
Frisse huid foto: Photo by Eleanor on Unsplash

Geen mascara

Je leest het goed en ik doe zelf niet mee aan deze trend. Ik ben namelijk dol op heel veel mascara. Met deze trend creëer je een mooi wimper effect zonder mascara te gebruiken. Je krijgt dus uber mooie glanzende natuurlijke wimpers die dus duidelijk niet zwart of donkerbruin of blauw zijn. Wat is dan het geheim? Hele goede verzorging van de wimpers. Je kunt een wimperserum gebruiken zodat ze langer en voller worden. Daarnaast ga je naar de schoonheidsspecialiste en laat je je wimpers in je eigen kleur verven. Zo krijg je niet dat mascara effect maar zie je alleen je eigen wimpers met meer volume door het kleuren. Je kunt ook nog een stapje verder gaan en je wimpers laten liften. Dat heet een lashlift, een soort permanent voor je wimpers. Met chemische producten worden je wimpers vanaf de basis omgekruld en vervolgens geverfd. Als je dit niet wilt of kunt kun je ook vaseline op een wimperborsteltje aanbrengen en ze lekker in ronde bewegingen omhoog kammen.

Geen mascara
Geen mascara foto:
Gary Meulemans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.