Lifestyle

3 redenen om akoestische panelen te plaatsen

By  | 

3 redenen om akoestische panelen te plaatsen

3 redenen om akoestische panelen te plaatsen. Akoestische panelen zijn dé trend van dit moment! Je hebt ze in verschillende dessins en uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan panelen van hout, met marmerlook of natuursteenlook. Deze houten wandpanelen zie je veel terug in lifestyle magazines en woonprogramma’s en zijn een simpele, maar luxe aanvulling op ieder interieur. Hieronder vind je drie redenen om akoestische panelen te plaatsen. 

3 redenen om akoestische panelen te plaatsen
3 redenen om akoestische panelen te plaatsen: Akoestisch paneel gespot op isodeco.nl

1.  Luxe uitstraling door akoestische wandpanelen

Door akoestische wandpanelen te plaatsen in je woonkamer, kantoor of slaapkamer creëer je binnen no time een luxe uitstraling. Kies in een warm interieur bijvoorbeeld voor donker hout tegen de wand, een nieuwe look en feel gegarandeerd! Houd je meer van een licht Scandinavisch interieur kies dan voor wandpanelen met een blanke hout structuur. Ga je liever voor echt luxe en stijlvol, dan passen panelen in een mooie marmerlook of natuursteenlook perfect. Wil je nog een extra luxe effect toevoegen? Combineer akoestische wandpanelen dan met (verborgen) Ledverlichting. Het diffuse licht van de lichten achter de latten van de panelen zorgen voor een intense beleving die niet onderdoet voor de meest luxe hotelkamer! 

2. Wandpanelen dempen het geluid en zorgen voor rust

Wandpanelen hebben natuurlijk als belangrijkste functie dat ze ervoor zorgen dat het geluid in de kamer wordt gebroken. Vlakke oppervlakten weerkaatsen geluid waardoor een galm of echo ontstaat. Akoestische panelen zorgen ervoor dat het geluid wordt gebroken en verdeeld. Het geluid weerkaatst dus minder en dat zorgt voor meer rust in de ruimte. Handig dus in ruimtes met lange wanden en harde oppervlakken. 

3. Wandpanelen zijn simpel zelf te monteren

Met een kleine moeite een groots effect behalen in zowel de akoestiek van de ruimte als de uitstraling. Dat kan met houten wandpanelen! Ze zijn namelijk relatief simpel te monteren, waardoor je in een handomdraai én je interieur een upgrade geeft én de sfeerbeleving van de ruimte verbetert. ‘

Upgrade

Heeft jouw interieur een snelle upgrade nodig? Of galmt het in jouw slaapkamer of woonkamer? Kijk dan eens op de website van Isodeco voor een groot assortiment akoestische wandpanelen die een effectieve oplossing bieden voor het geluid én de ruimte een totaal nieuwe uitstraling geven.  Tot zover: 3 redenen om akoestische panelen te plaatsen