Lifestyle

3 slimme tips om jouw werkplek in te richten

By  | 

3 slimme tips om jouw werkplek in te richten

Binnenkort trekken we een fles bubbels open om te proosten op ons nieuwe kantoor! Hoe tof is dat? We ruilen ons knusse werkhok in voor een échte grote mensen werkplek. Ik zie het al helemaal voor me! Een grote kletstafel met een enorme bos bloemen erop en lichte flexplekken. Een plek waar werken luxe voelt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een aantal praktische zaken te regelen. Hieronder drie belangrijke tips van internet tot interieur.

Snel internet en een stabiele verbinding via glasvezel of DSL?

‘As we speak’ inventariseer ik alle verschillende zakelijke internetabonnementen. Thuis hebben wij internet en televisie in één abonnement. Ik vind dit persoonlijk ideaal! Eén contract en leverancier voor zowel stabiel internet als tv. Heel fijn, als je ook nog eens thuis werkt.

Het uitzoeken van een zakelijk internetabonnement is wel andere koek. Op ons nieuwe kantoor gaan we namelijk vanaf een server werken. Ik wil dus zeker zijn van een stabiele internetverbinding. Kies ik dan voor DSL of glasvezel? Hier even de ‘facts’ op een rijtje:

DSL: ADSL / VDSL gaan over de telefoonlijn

Het internet via een VDSL-kabel is sneller dan ADSL, máár de internetsnelheid neemt af naarmate de wijkcentrale verder weg is. Glasvezel is een nieuwere oplossing en een stuk duurzamer. Omdat glasvezel gebruik maakt gebruik van een eigen netwerk is het stabieler en sneller dan DSL. Ideaal dus wanneer je met grotere bestanden werkt!

Er zijn een tal van aanbieders die jou hierbij kunnen helpen. Je moet altijd goed blijven kijken naar de mogelijkheden en beschikbaarheid binnen jouw regio. Of het nu voor zakelijk gebruik is of voor thuis. Zorg dat de voorwaarden bij jou passen.

3 slimme tips om jouw werkplek in te richten
3 slimme tips om jouw werkplek in te richten

Kleuren boosten de productiviteit

Persoonlijk kijk ik uit naar het moment dat ik de kleuren voor de muur mag uitzoeken. Ik houd van fris wit voor een zuivere mind. Het lijkt me wel tof om een paar muren een kleur te geven. Dat kan namelijk ook nog eens de productiviteit boosten. Zo is groen bijvoorbeeld een hele slimme kleur voor werkruimtes. Onze neuro is zo geprogrammeerd dat we van de kleur groen kalmeren. Kom maar op met die groene muur dus. Lekker zen aan de slag en goed voor de productiviteit!

Waar ik dan alleen echt enorm tegen op zie, is het schilderen. We gaan niet voor niets verhuizen naar een groter kantoor. Ik heb het dus ook gewoon megadruk! Plus dat het resultaat toch knulliger oogt, dan als een professionele schilder dit doet! Maar waar begin je? Hoe weet je wat je in huis haalt? En of je een goede prijs voor goede kwaliteit betaalt? Vraag dus verschillende vrijblijvende offertes op om het aanbod en de prijs te vergelijken!

Top 4 slimme opbergtips voor werkruimtes

Ik weet niet hoe jij dat ziet, maar ik wil een nette werkplek. Overzicht en ruimte, helpen bij snel en relaxt werken.

1) Zorg dus voor vaste opbergplekken. Dat oogt niet alleen professioneler, maar het werkt ook efficiënter. En tijd is geld!

2) Uiteraard werken we al zoveel mogelijk paperless. Maar dan is er altijd nog presentatiemateriaal, dat je snel bij de hand wilt hebben. Kies hiervoor bijvoorbeeld voor een robuuste houten wandplank. Zo creëer je direct sfeer. Het is ook nog eens voor iedereen te vinden en je maakt een subtiel statement met jouw paradepaardjes!

3) Zorg voor voldoende dichte kastruimte. Alles dat uit het oog ligt, leidt jou niet af! Anders dan thuis, wil je in jouw werkkamer een huiselijke, maar zeker ook cleane omgeving creëren.

4) Werk zoveel mogelijk met lades. Dat kun je makkelijker organiseren, omdat je deze helemaal naar je toe trekt. Jouw spullen raken dus niet meer verloren achter de boeken in de kast.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.