Fashion

3 tips om je spullen niet meer kwijt te raken

By  | 

3 tips om je spullen niet meer kwijt te raken

3 tips om je spullen niet meer kwijt te raken. Iedereen raakt weleens iets kwijt, maar de een overkomt dit vaker dan de ander. Ben jij iemand die eigenlijk altijd wel iets kwijt is? Dan kan dit bijzonder frustrerend zijn. Daarom kunnen wij ons goed voorstellen dat je hier iets aan wilt doen. Lees in dat geval vooral verder. In deze tekst hebben wij een blog gemaakt over: 3 tips om je spullen niet meer kwijt te raken. 

1. Houd je spullen in de gaten

Dit lijkt misschien een open deur, maar lang niet iedereen houdt zijn eigen spullen goed in de gaten. Wanneer je iets uit het oog verliest, is de kans dat je het kwijtraakt een stuk groter. Dit is zeker het geval met waardevolle spullen. Als je jouw telefoon ergens neerlegt en hem vervolgens niet in de gaten houdt, kan het maar zo zijn dat hij gestolen wordt. Ook andere spullen kunnen – al dan niet per ongeluk – door iemand anders meegenomen worden als je ze niet in de gaten houdt.

2. Voorzie spullen van je naam en adres

Als je iets kwijt bent geraakt wil je het waarschijnlijk zo snel mogelijk weer terugkrijgen. Helaas is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt je een ongeluk zoeken om iets terug te vinden als je het buiten de deur kwijt bent geraakt, maar dit biedt geen garanties. Misschien heeft iemand anders het meegenomen of is het in de bosjes of het water beland.

Adresstickers

Verlies je zelf regelmatig iets buiten de deur? Of raken jouw kinderen vaak wat kwijt? Dan kun je ervoor kiezen om adresstickers op spullen te plakken. Deze stickers voorzie je van je naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Wanneer iemand anders iets vindt wat jij kwijt bent geraakt, kunnen zij het naar je opsturen of contact met je opnemen.

Kledinglabels

Volwassenen letten vaak goed op hun kleding, maar kinderen doen dit niet. Je kunt adresstickers op kledingstukken plakken, maar veel nut heeft dit niet. Stickers plakken namelijk niet goed op stof, waardoor ze vaak snel loslaten. Je kunt kleding in dat geval voorzien van kledinglabels. Doordat je deze labels op de stof strijkt of eraan vast naait, blijven ze goed zitten. 

kledinglabel
Voorbeeld kledinglabel gespot op ikastetiket.nl

3. Kies een vaste plek voor je spullen 

Wanneer je een echte sloddervos bent, ben je zelfs in huis misschien regelmatig spullen kwijt. In dat geval is het handig om wat meer orde en structuur aan te brengen in je leven. Probeer bijvoorbeeld eens om spullen altijd op een vaste plek neer te leggen. Ben je vaak sleutels kwijt? Dan kun je een sleutelrekje kopen. Wanneer jij jezelf aanleert jouw sleutels aan dit rekje te hangen, hoef je er niet snel meer naar te zoeken. Ook voor andere spullen kan het handig zijn een vaste plek te bedenken. Tot zover deze blog: 3 tips om je spullen niet meer kwijt te raken.