Lifestyle

3 tips om kosten op jouw verbouwing te besparen

By  | 

3 tips om kosten op jouw verbouwing te besparen

Bij een verbouwing komt veel kijken. Niet alleen moet je rekening houden met het maken van een tijdsplanning en ontwerp, maar ook het budget is erg belangrijk om vast te stellen. Een verbouwing is mooi als het af is, maar er komen nog een hoop dingen bij kijken. Een verbouwing regelen kan hierdoor erg stressvol zijn en vaak worden er al snel dingen over het hoofd gezien. Dit kan veel extra kosten met zich meebrengen. Daarom zullen we in dit artikel drie tips geven om kosten te besparen op jouw verbouwing!

3 tips om kosten op jouw verbouwing te besparen
Foto uit Free images.

Bepaal je budget

Bepaal van tevoren hoeveel je kwijt wilt en kunt zijn voor de verbouwing. Dit creëert een richtlijn voor het ontwerp van de verbouwing. Ook is het een aanrader om het budget te delen met de architect mocht deze betrokken zijn bij de verbouwing. Op deze manier kan de architect rekening houden met jouw wensen en eisen, maar ook een realistisch beeld schetsen van wat er allemaal mogelijk is met het budget dat je bepaald hebt. Om kosten te besparen kun je er natuurlijk ook voor kiezen zelf het ontwerp te maken. Voor het bepalen van het budget is het handig om eerst research te doen. Wat kost een schilder? En wat kost een stukadoor? Ook is het slim om uit te zoeken hoeveel bepaalde materialen zullen gaan kosten.

Regelgeving

Zorg dat je (ontwerp) voldoet aan de regelgeving. Als bewoner ben jij namelijk verantwoordelijk voor het feit dat de woning en geplande verbouwing voldoen aan de regelgeving. Dit kan een hoop kosten besparen in de vorm van boetes, een bouwstop of zelfs sloopwerkzaamheden. Zoek dus van tevoren uit wanneer je voldoet aan het bouwbesluit, wat het burenrecht is en wanneer je een omgevingsvergunning aan moet vragen.

Subsidies

Ook kun je in aanmerking komt voor bepaalde subsidies. Tegenwoordig kun je voor het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp of een groen dak subsidies aanvragen. Ook voor het verwijderen van asbest bestaan er subsidies. Niet alleen is dit beter voor het milieu, maar ook bespaar je hier zowel op de lange als op de korte termijn flink wat kosten mee!

Maak een tijdsplanning

Zorg dat je op tijd begint met zoeken naar vakmensen voor je verbouwing. Tegenwoordig zijn er lange wachttijden voor bijvoorbeeld het plaatsen van een schuifpui. Door de lange wachttijden kan het lastig zijn een tijdsplanning te maken, maar toch is dit noodzakelijk om je aan het gestelde budget te kunnen houden. Door het maken van een tijdsplanning, en deze te delen met de mensen die aan de slag gaan met de verbouwing, voorkom je onnodige uitloop door bijvoorbeeld onduidelijke afspraken. Ook kan de uitloop zorgen voor extra kosten.