Lifestyle Blog

4 seizoenen dekbed waar op te letten

By  | 

4 seizoenen dekbed waar op te letten

4 seizoenen dekbed. Het wordt weer kouder. Ik weet niet of ik nou blij moet zijn dat de zomer over is of ‘upset’. We hebben natuurlijk een vrij heet einde van de zomer gehad en ik trok dat slecht. Ik weet het…wie gaat nou klagen omdat het heet is? Ja ik dus. Ik vond het echt nog wel lekker de eerste paar dagen. Maar toen eenmaal de hitte in het huis trok en ik niet meer goed kon slapen, toen was ik er gauw klaar mee. Goed nu zitten we alweer in september en begint het langzamerhand weer af te koelen.

Verwarming aan

Dat betekent dat we binnenkort ook weer de kachel zullen aanzetten. Meestal zet ik de verwarming ergens in april uit. We leven dan denk ik makkelijk 5 a 6 maanden zonder verwarming. Maar nu begint het toch langzamer hand weer af te koelen en eigenlijk had ik vandaag voor het eerst in al die maanden het ‘fris’ thuis. We stoken natuurlijk het liefst zo min mogelijk. We kunnen nu nog een vest aan doen of met een dekentje op de bank zitten. Niet omdat we gierig zijn, maar omdat het beter is voor het milieu natuurlijk.

4 seizoenen dekbed

Slaapkamer

Daarnaast stoken we in de koude maanden eigenlijk minimaal in de slaapkamers. Mijn moeder heeft haar kachel in de slaapkamer uit, maar dat vind ik zelf too much van het goede. Wij stoken tot een uurtje of 11 ‘s avonds en erna weer vanaf de ochtend.

4 seizoenen dekbed

Ik vind een 4 seizoenen dekbed echt een top uitvinding. Op deze manier kan je  er altijd voor kiezen hoe warm of koud je zal zijn.  De huizen zijn tegenwoordig beter geïsoleerd dan vroeger, waardoor we snel een te warm dekbed hebben. Met een 4 seizoenen dekbed bij whitecloudz.nl voorkom je een verkeerde keus, omdat het 3 warmteklassen in één zijn. Zo’n dekbed bestaat uit twee losse dekbedden die je makkelijk aan elkaar vast kunt maken. Het ene dekbed heeft de warmteklasse ‘voor-/najaar’, het andere dekbed valt in klasse ‘zomer’. Zodra het echt kouder wordt en de klasse ‘voor-/najaar’ niet meer voldoet, is het tijd om het 4 seizoenen dekbed aan elkaar vast te knopen. Je hoeft dus nergens op te letten bij de aanschaf, omdat je hem zelf kunt aanpassen naar wens.

4 seizoenen dekbed

Tot slot

Had ik al vermeld dat ik ook niet echt dol ben op de winter? Ik hou niet van kou. Wintersport doe ik ook nooit meer. Dus ja of ik nou blij of upset moet zijn dat de zomer voorbij is? Ik denk dat ik op dit moment nog oke ben omdat we nog in oke temperaturen leven. Ik ga weer eens wat nuttigs doen! Tot de volgende lifestyle blog.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.