Lifestyle

5 Tips voor een relaxavond

By  | 

5 Tips voor een relaxavond
Heb je een lekker drukke week gehad en ben je toe aan een relaxavond? Dan moet je deze korte blog echt even lezen. Want hieronder vind je 5 tips voor een ultieme relaxavond… Gewoon zo’n avond waarin niks moet en je volledig kan rechargen. Totally me-time, óf we-time natuurlijk! Want zo’n chille avond kan je natuurlijk alleen doorbrengen of met je (misschien wel kersverse) Valentijn!! <3 

Tip 1 – Kaarsjes aan!
Onmisbaar bij een avondje ultiem genieten zijn voor mij kaarsen. Zo veel mogelijk kaarsen! Ik loop dan door het huis en steek overal kaarsjes aan. Daardoor kom ik al helemaal in een chille mood. Op de een of andere manier maakt de geur me dan al een beetje loom. En door de kleine vlammetjes warmt de woonkamer langzaam op en kunnen de lampen worden gedimd. Do you  get the feeling already?? 

Tip 2 – Hapjes en een glaasje witte wijn binnen handbereik
Als de kaarsjes branden dan duik ik altijd even de keuken in, want als ik me straks heb geïnstalleerd voor een avondje compleet relaxen dan wil ik liever niet steeds als een serveerster heen en weer blijven rennen voor de hapjes en de drankjes. Ik bereid dat dus uitgebreid voor! Dan zorg ik voor wat lekkers te snacken zoals nootjes, blokjes kaas, toastjes, een reep chocolade, koekjes en een zak chips. Zo. That’s the food! En dat heerlijke eten gaat op zo’n avond bij mij gepaard met een heerlijk gekoeld glas witte wijn. Ik heb van die mooie grote wijnglazen die ik dan vol schenk met een voortreffelijke Chardonnay. Voor mij is zo’n groot en goed glas witte wijn echt ultiem genieten tijdens mijn relaxavond! 

Tip 3 – Met een plaidje op de bank
En als de kaarsjes branden, de hapjes op tafel staan en de witte wijn is ingeschonken dan installeer ik mij (met of zonder gezelschap) lekker met een plaid op de bank. Zo knus is dat, met een wijntje in de hand en je voetjes op de bank onder zo’n warm plaid. Echt heerlijk!! Hmmm… misschien dat ik daarom ook wel zoveel verschillende plaids in huis heb..?!Want serieus als ik er nu over nadenk dan heb ik zeker tien verschillende, van gebreid tot fleece, gestreept tot gekleurd, en van groot tot klein. Dus ‘I call myself an expert’ en neem dus maar van mij aan: een avond relaxen is pas complaid met een lekker plaid! 😉

relaxavond

Tip 4 – Een kick-ass serie of hyper-romantische film
Zet een kick-ass serie of hyper-romantische film op. En let op: er staat niet voor niets ‘kick-ass’ of ‘hyper’. De serie of film die ik op een dergelijke avond kies moet je namelijk volledig boeien, eigenlijk gewoon je ogen verankeren aan de beeldbuis en je hersens afsluiten voor al het andere op de wereld. Nou ja, misschien niet helemaal alles… Eventueel zelfgekozen gezelschap en dat zorgvuldig verzamelde eten en drinken verdienen natuurlijk ook af en toe een klein beetje aandacht. 

Tip 5 – Telefoon uit
Een belangrijke tip, want ik heb gemerkt dat ik echt meer geniet van mijn kaarsjes, hapjes en drankjes, plaid en serie of film als ik niet steeds word afgeleid door alle notificaties, berichtjes, e-mails en nieuwsitems. En weet je, na zo’n avondje blijk ik heel vaak eigenlijk ook niks te hebben gemist!! Dussss: do try this at home! 😉

Na een relaxavond met deze 5 onderdelen kunnen er in mijn geval twee dingen gebeuren: óf ik val na twee glazen witte wijn heerlijk in slaap onder mijn plaid… óf ik ga nog even in bad en daarna heerlijk schoon naar bed! In beide gevallen heb ik een heerlijke avond gehad! Neem mijn tips ter harte en enjoy!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.