Lifestyle

5 tips wanneer je kantoor een upgrade nodig heeft

By  | 

5 tips wanneer je kantoor een upgrade nodig heeft

Zoals je als ondernemer wellicht wel weet, evolueert de technologie in de business sector enorm snel. Is je kantoorruimte daarom toe aan een upgrade? Dan houd je best met enkele zaken rekening. Misschien hebben je werknemers nood aan meer (of net minder) privacy, en zouden ze productiever zijn mochten ze kunnen pauzeren in een buitenruimte. Benieuwd naar andere belangrijke aspecten? Hier vind je alvast vijf tips. 

 5 tips wanneer je kantoor een upgrade nodig heeft
5 tips wanneer je kantoor een upgrade nodig heeft
  1. Feedback van medewerkers 

Ten eerste is luisteren naar je werknemers enorm belangrijk wanneer je aanpassingen doet aan hun kantoor. Voor hen is dit dan ook een ruimte waar zij dagelijks vele uren spenderen. Tenslotte gaat het over de creatie van een efficiënte en aangename werkplaats voor hen. Pijl naar hun noden en probeer te weten te komen wat hen nog productiever zou maken. 

  1. Creëer een buitenruimte

Probeer ten tweede een buitenruimte te bouwen waar werknemers even frisse lucht kunnen scheppen en hun hoofd leeg kunnen maken. Je ziet dit steeds vaker bij kantoorruimtes omdat het een positieve invloed heeft op werknemers hun productiviteit. Het is wel iets wat je wellicht zal moeten overlaten aan stielmannen. Zij zijn professionals in hun vak en zullen je een hoog kwalitatieve buitenruimte kunnen garanderen. 

  1. Personaliseerbare ruimtes

Ten derde kan je tijdens de renovatie focussen op de mogelijkheid om ruimtes aan te passen naargelang de voorkeuren van werknemers. Denk bijvoorbeeld aan verstelbare scheidingswanden. Het is namelijk moeilijk om te voldoen aan de voorkeuren van elk individueel personeelslid wanneer het gaat over privacy. Zo geef je werknemers de optie een werkomgeving te creëren die zij aangenaam vinden om goed werk te leveren. 

  1. Duurzame aanpak 

Ten vierde zullen werknemers het appreciëren wanneer je renoveert met het oog op een duurzame kantoorruimte. Bovendien is zo’n aanpak op lange termijn zeer kostenbesparend. Denk aan materialen hergebruiken, duurzame verlichting of energiezuinige apparatuur installeren. Die laatste kun je laten installeren door een onderhoudtechnieker. Allemaal zaken die de kosten zullen verlagen en bijdragen aan een betere planeet. 

  1. Natuurlijke lichtinval 

Maximaliseer tijdens het renoveren de natuurlijke lichtinval in het kantoor. Daglicht geeft je medewerkers energie om productief te zijn, en zorgt voor een betere werksfeer. Bovendien is een goed belichte ruimte simpelweg een stuk gezelliger dan één die onderbelicht is. Tot slot zal het ervoor zorgen dat je minder hoeft te investeren in andere belichting, wat je ook weer kan uitsparen. Tot zover: 5 tips wanneer je kantoor een upgrade nodig heeft