Lifestyle

6 ideeën om je terrasoverkapping stijlvol in te richten

By  | 

6 ideeën om je terrasoverkapping stijlvol in te richten

6 ideeën om je terrasoverkapping stijlvol in te richten. We leven meer en meer buiten. Heb jij je interieur naar buiten doorgetrokken met een terrasoverkapping? En wil je deze stijlvol inrichten? Wij lichten onze favoriete tips toe om jouw buitenterras om te toveren tot een waar pareltje.

1. Gezellige verwarming

Ook al zal je een terrasoverkapping hoofdzakelijk tijdens de warmere maanden benutten, ook ’s avonds kan het afkoelen. Zorg dus voor verwarming door het plaatsen van een open haard, vuurkorf of terrasverwarmer. Sommige overkappingen hebben tegenwoordig ook een geïntegreerd verwarmingssysteem. Daarnaast is het ook gezellig om je banken of zetels te voorzien van een aantal leuke plaids.

2. Sfeervolle verlichting

Aangezien je vaak ’s avonds (laat) buiten vertoeft is een investering in sfeervolle verlichting in je overkapping een must. Wil je graag een strakke uitstraling aan je verblijfsruimte geven, kies dan voor inbouwspots. Een antieke of industriële hanglamp geeft dan meteen weer een ander effect. Om een optimale en intieme sfeer te creëren, moet je zeker ook mooie, grote kaarsen gebruiken.

hanglamen van glas
Hanglamp Martina gespot op robuustetafels.be

3. Grote eettafel

Een terrasoverkapping wordt vaak gebruikt om buiten te eten. Zeker wanneer het later op de avond is of als het regenachtig is. Een mooie, uitnodigende eettafel met voldoende plaats is dus zeker een aanrader. Ga je een eettafel kopen, hou dan rekening met het materiaal en de kwaliteit van de tafel. Een tafel die buiten wordt gebruikt, krijgt het harder te verduren dan een eettafel voor binnengebruik. Een robuuste tafel kan beter tegen een stootje!

robuuste tafel met stoelen
6 ideeën om je terrasoverkapping stijlvol in te richten: Eettafel Ravenna gespot op robuustetafels.be

4. Hippe loungebar

Aangezien je regelmatig vrienden zal uitnodigen is het leuk om je overkapping uit te rusten met een loungebar. De ideale plek om te relaxen en bij te praten. Het geeft je terrasoverkapping meteen ook een luxueus accent.

5. Mooie vloerbedekking

Een standaard vloerbedekking van een terrasoverkapping is beton. Je kan weliswaar eender welk type vloer kiezen, helemaal volgens jouw smaak: een stenen vloer, houten of kunststof vlonderplanken of zelfs zand? Zo is het strand nooit ver weg!

6. Comfortabele meubels

Een overkapping is vaak een verlengstuk van je woning, tenzij je kiest voor een vrijstaande overkapping. Kies voor comfy meubels zoals een loungeset, eventueel een buitenkeuken met barbecue, stijlvolle stoelen en een dito eettafel, sfeervolle verlichting, een bar … Zorg ervoor dat je dezelfde stijl doortrekt in alle elementen van je overkapping, inclusief styling en details. Zo creëer je één mooi geheel! Tot zover: 6 ideeën om je terrasoverkapping stijlvol in te richten.