Lifestyle

7 tips voor een mooie woonkamer

By  | 

7 tips voor een mooie woonkamer

Nu ik veel bezig ben met interieur leek het me leuk om een blog te wijden aan de woonkamer. De woonkamer is toch wel een van de belangrijkste plekjes in huis en het is super fijn als deze rust en gezelligheid uitstraalt. Maar hoe krijg je nou een mooie woonkamer zoals uit de boekjes, die toch gezellig is en niet al te rommelig is? Kijk eens naar je huiskamer? Is ie netjes? Straalt hij rust uit? Is hij gezellig? Als je één van deze vragen met nee kunt beantwoorden. Lees dan even mee wellicht heb je iets aan deze tips.

1 De bank hoeft niet meer zwart of wit

Als je niet al te klein woont, neem dan een hoekbank die je kunt uitbouwen naar een bed en waarin je spullen kunt opbergen. Moet je nog een bank aanschaffen? Ga voor kleur, denk hierbij aan licht groen, grijs, of blauw. Zwart/wit is uit, kleur is in. Het leuke aan een hoeksalon is dat je altijd kunt variëren met kussentjes. Is het winter? Dan gaat de bank in de kerstsfeer, komt de lente eraan? Dan komen de lichtere pastel kussen weer tevoorschijn. Met een goede hoeksalon kun je heel lang doen en als je dus met kussentjes varieert is ie nooit saai.
7 tips voor een mooie woonkamer

Geen plek voor een hoeksalon? Zet dan een relaxfauteuil neer. Zo kun je een leuk leeshoekje creëren waarbij je even lekker tot rust kunt komen.

relaxfauteuil

2 Creëer een leuk plekje

Ik vind het altijd zo leuk staan. Een tafeltje of een hoekje met wat mooie spulletjes die gewoon precies zo blijven staan. En na een paar maanden kun je die weer helemaal omtoveren naar een ander gezellig plekje. Op deze manier blijf je creatief bezig en is er steeds weer iets ‘nieuw’aan je huiskamer. Wat nu helemaal in is zijn de houten kleine bijzettafeltjes. Deze zijn leuk te decoreren en ze staan enig.
tafeltje hout 4 kante plankjes

 

5 Neem wat planten of zet een leuke vaas neer

Ik heb zelf nu cactusjes, die hoef je namelijk amper water te geven en ze staan super gezellig. Gewoon 3 kleine plantjes naast elkaar brengt al meteen sfeer. Ook hebben wij een vaas met takken in de woonkamer. Ook deze hebben geen water nodig. Op de eettafel staat bij ons meestal een fruitschaal. Deze wissel ik ook wel eens af met een vers boeket bloemen. Op deze manier breng je ook kleur aan, aan een rustige woonkamer.
cactus

6 Een kleed, stofwolk maar wel heel gezellig

Ja stof weet zich altijd in en onder een kleed te verzamelen, maar stiekem vind ik niets zo gezellig als een kleed onder de bank. Het geeft iets cozy’s en ja dan neem ik dat extra stofzuigen maar voor lief.
kleed

6 Een spiegel geeft ruimte

Hoe klein of groot je woonkamer ook is. Een spiegel kan altijd. Naast dat het een kamer nog groter maakt is het ook super praktisch. Als ik in de badkamer mijn make-up heb gedaan check ik mezelf altijd nog even beneden. Daar is de huiskamer en in de huiskamer heb ik ander licht dan in de badkamer. Wij hebben de spiegel midden in de woonkamer en we hebben ook gekozen voor een groot exemplaar. Een aanwezige grote spiegel dus.
spiegel

6 Neem een Vik!

Als het om tips gaat  zweer ik bij een open wandmeubel, het is zo leuk om een paar mooie items te etaleren.  Nu moet het niet te gestyleerd zijn. Het hoeft niet te lijken of deze open kast zo uit een showroom komt. Zet er een leuke plant in, een paar boeken en misschien wat kussens. Ook kun je bijvoorbeeld je klok in de kast hangen. Dit geeft een edgy look.
vik open kast

7 Hang wat schilderijen op

Ik ben een beetje verslaafd aan schilderijen, in al onze kamers hangen wel leuke afbeeldingen. Meestal heb ik onder een schilderij weer een gezellig plankje hangen. Op een plankje kun je alleen beter nooit te veel zetten, dat geeft weer een rommelige uitstraling. Probeer op een plankje maximaal 3 items te zetten. Je kunt ook het plankje skippen. Dan hang je onder het schilderij een slinger.
schilderij

Ik hoop dat je wat gehad hebt aan deze 7 tips voor een mooie woonkamer blog. Ik heb mij laten inspireren door Goossenswonen.be

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.