Beauty

Aan de weightcare

By  | 

Aan de weightcare

Aan de weightcare. Geschreven voor iemand van de redactie. Aan de weightcare ‘ Ja Ik wil afvallen.’ Ik denk dat veel mensen dit van mij meerdere keren al een aantal jaren van mij horen. Ik heb het ook heel vaak geprobeerd. Helaas, zonder succes. Maar nu ga ik echt mn best doen.Vooral nu ik jullie mijn start gewicht verklap namelijk: 93,5 kilo

Allereerst

Allereerst wil ik zeggen dat mijn gewicht voor mij een heel gevoelig onderwerp is. Al verwacht ik geen negatieve reacties, wil ik toch graag even zeggen dat ik ook gewoon een mens ben als ieder ander, met gevoelens, van (misschien iets meer) vlees en bloed, haha. Ik zal proberen om zo uitgebreid mogelijk te bloggen over het Weight Care dieet, mocht je na de blogs nog vragen hebben, laat ze vooral achter in de comments!

Waarom wil ik afvallen?

Vroeger (niet dat ik nu zo oud ben), had ik een heel fit lichaam. Daar was ik niet mee geboren, ik heb er hard voor moeten werken. Ik ging vaak naar de sportschool, at supergezond, en zat daardoor ook lekker in mijn vel. Ik had veel discipline en streefde altijd naar een healthy lifestyle. Toen ik 18 was, ging ik voor het eerst naar de universiteit. Voor mij was dit een hele grote verandering, opeens was het altijd superdruk. Ik was ’s ochtends vroeg weg en kwam pas ’s avonds laat thuis.

Makkelijk eten

Ik begon daardoor ook wat ‘makkelijker’ te eten. Ik haalde een Turkse pizza, at onderweg van die klaargemaakte caloriebom broodjes, en niet te vergeten, Starbucks behoorde al gauw tot mijn routine drink. Kortom, ik begon gewoon heel ongezond te eten, en van het sporten kwam ook niks terecht. Ik zat die periode ook wat minder lekker in mijn vel, want ik had het gevoel dat ik voor de verkeerde opleiding gekozen had. Ik woog 58 kilo voor ik aan de universiteit begon, en was aangekomen tot ik 78 kilo woog.

Na een jaar

Na een jaartje ging ik naar een andere universiteit. Ik ging voor het eerst op mijzelf wonen. Al wilde ik heel graag veranderen hoe ik at, ik kon simpelweg de discipline er niet voor opbrengen om mijn lifestyle te veranderen. Ik kwam nog meer aan. 2 jaar later, 1 augustus 2014, woog ik 93,5 kg. Vre-se-lijk vond ik dat. Ik voelde me heel ongezond. Genoeg is genoeg, dacht ik. We gaan er wat aan doen. Ik wil weer een gezond gewicht bereiken. En ik wil me vooral ook gezond voelen. Het is belachelijk dat ik 21 jaar ben, en al moet hijgen als ik een paar trappen omhoog gelopen ben. Het is niet normaal, dat ik op zo een jonge leeftijd mij altijd moe en futloos voel.

Wat ga ik doen?

De eerste +- 4 kg ben ik zelf afgevallen in augustus. Dit vond ik heel lastig. Al is 4 kg mooi meegenomen, wist ik niet meer zo goed wat ik wanneer moest eten. Ik deed eigenlijk maar wat in de hoop mijn oude ritme weer op te kunnen pakken. En Ik voelde al aan dat het snel mis kon gaan, dus ik wou graag een gestructureerde programma volgen. Ik kwam uit bij het Weight Care dieet. Het Weight Care dieet is in principe geschikt voor iedereen. Of je nou 50 kg of meer wilt afvallen, of slechts 3 kg, het kan allemaal. Het idee is om dit dieet in ieder geval een maand te volgen. Afhankelijk van het resultaat ga ik wel of niet hiermee door.

Doe je mee?

Aan de weightcare

Wil jij dit dieet ook volgen, dat kan! Doe alvast de 5-daagse kuur om te kijken of het iets voor jou is. Ook kan je meedoen met de winactie over een maandje ( Je mag alvast hieronder een berichtje achterlaten dat je hem wilt winnen). Wel raad ik je aan eerst bij je huisarts langs te gaan om te vragen of dit dieet geschikt is voor jou. Ik ben geen professional en spreek dus in de aankomende blogs over mijn eigen ervaringen. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Indien je nog vragen hebt die je graag beantwoordt wilt zien, laat ze vooral achter in de comments! 🙂  Ik zal mijn best doen alles te beantwoorden!

Het dieet-plan volgt drie stappen en zit zo in elkaar:

foto van dieet

Stap A: Kickstart

Stap A volg je als je maar een paar kilo snel kwijt wilt, of als je juist heel veel gewicht kwijt wilt en je dit direct met een vliegende start wilt doen. Het is streng, maar je hebt wel een goed resultaat!

Wat doe je elke dag?

Je vervangt al je maaltijden door Weight Care-maaltijdvervangers en neemt daarbij elke dag een Weight Care tussendoortje. Repen, shakes… alles is mogelijk. Nóg makkelijker: haal de 5-Daagse Minikuur; dan heb je alles in één keer in huis. Of win hem bij Mounira’s Mansion! Want over een maandje geven we er een weg 😀 Yaay!

Daarnaast neem je elke dag:

Twee stuks fruit, een flinke portie rauwkost, een kop bouillon en minimaal 1,5 liter vocht. Het beste is om 1,5 liter water te drinken, maar light frisdrank, thee en koffie mag ook. Persoonlijk zou ik dan wel aanhouden dat op zijn minst 1 liter echt water is, thee en koffie kan namelijk vochtafdrijvend werken.

Wat krijg je binnen?

Alle vitamines en mineralen die je nodig hebt en maar 800-1000 calorieën per dag. Elke maaltijdvervanger heeft 1/3 van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen. Zo kom je geen voedingsstoffen tekort.

Hoelang?

calorie arme chocola

Stap A mag je 3 weken achter elkaar doen. Daarna ga je verder met Stap B. Vind je Stap A te streng? Start dan wat rustiger met Stap B. 
Stap B: Lekker blijven afvallen

Na A komt B! 😀 Vond je stap A te streng kan je dus ook met Stap B beginnen. Stap B is vooral geschikt als je langer wilt lijnen. Omdat je ’s avonds een gewone maaltijd eet, is het dé manier om het lekker lang vol te houden. En je mag het zo lang doen als je wilt!

Wat doe je elke dag?

Je vervangt je ontbijt en lunch door een maaltijdvervanger en ’s avonds eet je een lekkere verantwoorde avondmaaltijd. Voor de aangeraden Weight Care dieetrecepten, klik hier.

Daarnaast neem je elke dag:

Twee stuks fruit, een tussendoortje, zoveel rauwkost als je wilt en minimaal 1,5 liter vocht. 

Wat krijg je binnen?

Alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt, en toch maar 1000-1200 calorieën per dag.

Liever weer al je maaltijden vervangen en sneller afvallen? Ga dan na 1 week stap B weer terug naar Stap A. Let op: het is echt HEEL belangrijk dat je een weekje stap B echt doet als je weer naar Stap A wilt. We willen onze metabolisme niet verpesten, en we willen het jojo-effect voorkomen!

Stap C: Nooit meer terugvallen

Stap C volg je als je op gewicht wilt blijven. Heerlijk simpel.

Wat doe je elke dag?

Je vervangt elke dag een maaltijd door een Weight Care-maaltijdvervanger naar jouw keuze. Het maakt niet uit welke maaltijd, je kiest wat jij het handigst vind. Dit kan een shake zijn, een reep, Weight Care muesli, omelet, noem maar op. Er is superveel keus! De rest van de tijd eet je lekker verantwoord. Hier vind je lekkere Weight Care lunch recepten die je kan uitproberen, en hier vind je Weight Care avond recepten die je kan volgen. Een ander recept dat verantwoord is kan natuurlijk ook! Een verantwoorde avondmaaltijd bestaat uit 100 gram mager vlees, vis of soja, zoveel groente als je wilt, en een handje vol pasta/rijst/aardappels. Gebruik niet meer dan twee theelepels olie of margarine.

Daarnaast neem je:

Twee stuks fruit, rauwkost en voldoende vocht elke dag! Probeer nog altijd 1,5 liter water per dag te drinken. Zorg dat je rond de 2000 calorieën zit (voor vrouwen) of 2500 calorieën (voor mannen). Ga je eens de fout in, geeft niet! Geef niet op! Herstel je weer door een maaltijd extra te vervangen door een Weight Care maaltijd, of plan een dag in de week in dat je Stap A 1  dagje doet mocht je echt heel veel ongezonde dingen hebben gegeten.

Hoe ziet een Weight Care-dag eruit?

Een Weight Care-dag ziet er als volgt uit:

Ontbijt:  1 Maaltijdshake of 1 Maaltijdreep of 1 Maaltijdmuesli of 1 Drinkmaaltijd van WeightCare

Tussendoor: 1 stuk fruit en een glas Light frisdrank

Lunch: 1 Maaltijdshake of 1 Maaltijdreep of 1 Maaltijdmuesli of 1 Drinkmaaltijd van WeightCare
&
Een schaaltje rauwkost zonder dressing (Bijvoorbeeld komkommer, (kers)tomaatjes, paprika, brocolliroosjes, wortel, witlof of sla)

Tussendoor: 1 stuk fruit en een magere bouillon

Diner:

Stap A: 1 Maaltijdshake of 1 Maaltijdreep of 1 Maaltijdmuesli of 1 Drinkmaaltijd of 1 Warme maaltijd uit de 5 Daagse Minikuur of 1 warme kant-en-klaar maaltijd van WeightCare (Rijst op Indische wijze  of  Wok Groenten & Noedels)
Stap B:  Een verantwoorde lichte avondmaaltijd bestaande uit voldoende groente ( 200 gram), een mager stukje vlees,vis, kip, ei of vleesvervanger en een handje pasta, rijst, couscous, quinoa, bonen of aardappels. gebruik voor de bereiding maximaal één eetlepel vloeibare bak-en braadproducten of olijfolie.

Tussendoor:  1

( WeightCare) Chocolade muesli reepje of 1 WeightCare Snack Ham & Kaas of 1 Snack Paprika/ Zeezout of 1 Dessertje uit de 5-Daagse Minikuur of 1 plakje ontbijtkoek of een 1/2 eierkoek of 1 crackertje dun besmeerd met 20+ kaas en eventueel nog wat rauwkost.

Mannen kunnen een extra maaltijdvervanger ( Maaltijdreep, Maaltijdshake, Maaltijdmuesli, Drinkmaaltijd) nemen op een dag. Bijvoorbeeld twee keer een 1/2 Maaltijdreep als extra tussendoortje.

Hoe bereid ik de shakes?

De shakes maak je aan met een zuivelproduct. Dit kan magere melk, magere yoghurt, karnemelk, magere drinkyoghurt maar ook een sojadrink zijn. Het is niet aan te raden de shakes aan te maken met water. Tot zover deze blog: Aan de weightcare.

 

 

11 Comments

  1. Pingback: Ibby op dieet: Onverwachtse tegenslag

  2. Pingback: Ibby op dieet: Onverwachte tegenslag

  3. Pingback: Weightcare dieet week 1

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.