Lifestyle

Abstract schilderij kiezen

By  | 

Hoe kies je een abstract schilderij wat bij je interieur past?

Een schilderij aan de muur maakt een kamer gezellig. Daar kunnen we het allemaal over eens zijn. Maar een schilderij uitzoeken dat past bij je interieur is soms een hele klus. Voor iedere inrichting is een abstract schilderij te vinden. Dit komt omdat je kunt letten op de kleur. Bij een figuratief schilderij zal het onderwerp van het schilderij altijd invloed hebben op de kamer. Een abstract schilderij staat modern en kan je interieur laten opvallen. Een abstract schilderij is neutraler dan een figuratief schilderij. Hierdoor kun je je geheel richten op de visuele aspecten in de kamer.

abstracte schilderijen

Welk schilderij kies je?

Hoe kies je een abstract schilderij uit wat bij je interieur past? Allereerst is het belangrijk goed te kijken naar de kamer. Waar komt het schilderij te hangen? Hangt het schilderij op een pontificale plek in de kamer? Of wil je juist dat de aandacht wordt getrokken naar een minder opvallende plek in de kamer? Zodra je weet op welke plek je het schilderij wilt ophangen, kun je op zoek naar het schilderij. Als het schilderij de aandacht moet trekken, zorg dan dat de kleur van het schilderij afsteekt tegen de kleuren in het interieur. Op een opvallende plek in de kamer kun je gerust voor rustige vormen en kleuren kiezen. Door de centrale plaatsing zal het schilderij de sfeer van de kamer beïnvloeden. Vraag je daarna af: Welke kleuren bevinden zich in de kamer?

abstract schilderij

Kies voor kleur

Het is interessant om te spelen met de kleuren in het interieur en in het schilderij. Het staat erg modern als de kleuren afsteken tegen de kleuren in het interieur. Dit zorgt voor een dissonant. Je kamer wordt interessant.  Om het schilderij in de kamer te laten passen is het fijn om kleuraccenten van de kamer terug te laten komen in het schilderij.  Bezoek zal zien dat je het schilderij bewust hebt gekozen. Het schilderij maakt de kamer een geheel. Op MyNewArt.nl vind je een rijk assortiment aan abstracte schilderijen waar zeker een schilderij aan deze eisen voldoet. Mocht je niet willen spelen met de kleuren van het interieur wat er al staat, dan kun je ook zelf kleuraccenten toevoegen. Is het schilderij donkerblauw, kies dan voor donkerblauwe woonaccessoires. Zet bijvoorbeeld een donkerblauwe vaas in een andere hoek van de kamer. Door op deze manier te spelen met kleur in de kamer, lijkt de ruimte groter. Letten op kleur is een eenvoudige manier om aan de slag te gaan in je interieur. Een abstract schilderij zal je kamer aantrekkelijk maken.

schilderij

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.