Lifestyle

Accessoires voor op de eettafel

By  | 

Accessoires voor op de eettafel

Misschien ken je het wel. Je wilt je eethoek een beetje opleuken met accessoires maar je hebt eigenlijk geen idee wat de mogelijkheden zijn. Nu kun je natuurlijk op pinterest of instagram inspiratie opdoen. Probeer eens te zoeken op #home #homedeco #homeaccesoires en je komt tal van mogelijkheden tegen. Of je leest deze blog even:)
In deze homeblog wil ik ingaan op het decoreren van je eettafel. Zelf ben ik dol op witte eettafels. Maar met kids kies je beter voor een lekkere stevige industriele tafel. Zo’n tafel is vaak van (eiken)hout gemaakt en heeft een stevig staal onderstel, zodat je lekker zwaar kunt tafelen met de hele familie. Ook vind ik het belangrijk dat er wordt gekeken of de tafel verantwoord wordt gemaakt. Het is natuurlijk beter voor het milieu als een boom oud of ziek is en dan pas wordt gekapt. Dus een tip: Kijk daar ook even naar. De Bommelen meubels werkt bijvoorbeeld altijd in samenspraak met staatsbosbeheer en dat vind ik zelf een enorme plus.

Accessoires voor op de eettafel: de cactus is helemaal in!

Kaarsen

I know het is misschien heel cliché maar kaarsen op tafel staan zooooo gezellig. Wij hebben nu ook bij de Xenos een leuke zilveren schaal gekocht met daarop allemaal leuke kleine pastel kaarsjes. Je kunt ook een ouderwetse kaarsen standaard op tafel neerzetten of 3 grote (geur) kaarsen.

Planten of bloemen

Wij hebben weleens een gezellig bos bloemen op tafel staan. Dit is eigenlijk alleen als ik die krijg omdat er een speciale gelegenheid is zoals een verjaardag of Moederdag. Verder hebben wij bijvoorbeeld niet wekelijks bloemen op tafel omdat ik het toch ergens zielig vind voor de bloemen die worden afgeknipt. Ik weet het, ik heb een klein hartje en denk aan alle dieren en de natuur. Planten ben ik tegenwoordig meer van. Een mooie (grote) plant op tafel staat ook gezellig en wist je dat het goed is om planten in huis te hebben? Dat zuivert namelijk de lucht.

Placemats

Ik heb recent nieuwe placemats aangeschaft bij Zenzahome. Ze zijn best sierlijk en niet voor alle gelegenheden, maar wel super mooi voor bij een etentje (met volwassenen). Placemats zijn relatief goedkoop en het geeft een leuke look aan je eettafel. Ze zijn ook educatief als je die met letters besteld voor kids die net leren lezen!

Accessoires voor op de eettafel

Verander je tafelkleed

Wij hebben zelf nu een doorschijnend tafelkleed zodat je de tafel goed ziet. Maar je kunt net als de placemats ook je tafelkleed vaker veranderen.

Heb jij een leuke tip voor op tafel? Dan hoor ik het natuurlijk graag!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.