Lifestyle

Afvallen met het ‘voordat je honger hebt’ dieet

By  | 

Voordat je honger hebt dieet, Afvallen met het ‘voordat je honger hebt eten’ dieet

Voordat je honger hebt dieet, Afvallen met het ‘voordat je honger hebt eten’ dieet. Ik krijg best veel vragen over wat ik zoal eet en of ik veel sport via social media. Ik heb meerdere dames dan ook beloofd er een blog over te schrijven. Deze blog heb ik in mijn hoofd al heel vaak geschreven. Maar vandaag is het zover. De dag dat ik gewoon eens alles voor jullie uitschrijf. Hou er rekening mee dat ik geen diëtist ben. Dit is een dieet die makkelijk is en voor mij goed werkt. Ik ben er van afgevallen en ik blijf er ook door op gewicht.

Mijn instagram follow me @mouniramansour

instagram Mounira Mansour

Heel veel  diëten en heel veel sporten geprobeerd die voor mij niet werkten

Ik ben zo iemand die altijd bezig is met voeding, diëten en sporten. Als ik een kilo zwaarder ben ben ik ook echt meteen ongelukkig.  Als ik zit er bulkt een vetrol over mn broek dan ben ik echt pissed en teleurgesteld en verdrietig in een. Ik kan gewoon niet tegen buikvet en daarom doe ik dan ook dit dieet om zo slank mogelijk te zijn zonder ’te dun’te zijn want dat vind ik persoonlijk niet mooi. Laatst vertelde een vriendin dat ze 3 kilo aangekomen was. Ik schrok. Als mij dat zou overkomen zou ik echt zwaar depressief zijn. Ik heb een enorme haat liefde verhouding met de weegschaal. Op dit  moment ben ik op een stabiel gewicht en ik doe er dan ook alles aan om in ieder geval op dat gewicht te blijven. Ik zeg vaak ‘nee’ tegen etentjes omdat ik gewoon weet dat ik de dag na het etentje niet graag op de weegschaal wil staan. Ja klinkt heel stom ik weet het… Van flink sporten krijg ik ook heel veel honger.  Dus dat is niet echt een optie voor mij. Ook moeten jullie weten dat ik van mezelf niet dun ben. Ik heb enorme aanleg om aan te komen en moet altijd letten op wat ik eet.

In tv land ben ik met mijn maat 36/38 ook echt de dikste. Bijna iedere actrice of presentatrice die ik tegen kom is een maat 34/36 of minder. Maar goed ik ben een vrouw en hou van curves dus maat 36/38 is prima voor mij

Op deze foto ben ik 5 kilo zwaarder en moest ik steeds wijde bloesjes aan, je ziet het aan mijn gezicht. Hier woog ik 67 kilo bij 1.70 .

Op deze foto weeg ik 62 kilo. Ik viel best snel af, binnen 2 maanden was ik het gewicht kwijt en nu hou ik dit dieet vol om zo te blijven en nog een beetje meer af te vallen. Ik wil gaan tot 59 kilo.

Wat werkt wel voor mij

Een makkelijk vol te houden dieet, wat een levensstijl kan worden. Met dit dieet hoef je niet moeilijk te doen. Daarom het afvallen voordat je honger hebt dieet.

Het eten voordat je honger hebt dieet is redelijk eenvoudig en zonder al die lastige ingrediënten als soja bonen, quinoa, granaatappel en dat soort ongein)

Voor mij werkt het ‘eten voordat je honger hebt dieet’ heel goed. De basis van dit dieet is dat je al begint met eten nog voor dat je überhaupt honger hebt. Op deze manier ga je niet schrokken en voorkom je vreetbuien (als je daar gevoelig voor bent). Ook went je lichaam eraan dat hij gewoon op tijd eten krijgt. Regelmaat is heel belangrijk. Als jij heel regelmatig gaat eten, ga je je op alle vlakken beter voelen.

Afvallen dieet
 • Het ‘eten voordat je honger hebt dieet’
  Je mag 3 maaltijden per dag
  1x tussendoor
  Alleen water, thee, en koffie ( verkeerd)
  Na 18.00 mag je niks meer!
  1 x per week een cheatmeal ( geen cheat day)

Tijden, dit zijn mijn tijden, maar je moet zelf een half uur voor je normaal gesproken zou eten starten:
ontbijt: 8.00
Lunch: 12/13.00
Tussendoortje: 15.00
Avondeten 17.15/18.00

Geen smoesjes, maar plannen!

Soms sta ik om 11 uur op en dan begin ik meteen met het ontbijt en is mijn avondeten alsnog uiterlijk om 18.00. Op dagen dat Noah tijdens het avondeten moet sporten, neem ik toch gewoon m’n eten mee in een bakje, het is niet anders. Het is belangrijk dat je niet met excuses komt als… ‘ik red het niet’en ‘ik heb het zo druk’. Je redt het wel je moet gewoon plannen. Ook als je avond dienst hebt.. Je hoeft ’s avonds niet te eten, je hebt namelijk al overdag genoeg gegeten. Wen jezelf er gewoon aan om na 18.00 niet meer te eten en je gaat zien dat je gewoon gaat afvallen. Soms hoor ik wel eens zeggen: ‘Ja maar wij eten altijd laat. Moet jij dan ook laat eten? Als jij wilt afvallen moet je je bedenken dat jij dus op andere tijden moet gaan eten en ook een andere soort voeding dan de rest van je gezin. Sorry als ik hard ben. Maar je wilt ‘het of niet.

Bakjes mee nemen overal naar toe

Als je wilt afvallen moet je dit dieet een kans geven. Dit is mijn eetschema en hier wijk ik niet vanaf. Soms wissel ik ontbijt wel met lunch. Maar verder hou ik mij zo goed mogelijk hieraan dagelijks. Ik loop ook altijd met bakjes. Als ik ergens naar toe ga neem ik mijn eigen lunch mee. Zowel naar mijn vrienden als naar het werk. Soms ontkom ik er niet aan dat ik ergens een lunch afspraak heb en dat ik toch iets van de kaart moet bestellen. Dan ga ik meestal voor de soep of salade (zonder brood) en skip ik het tussendoortje en de koffie verkeerd (als ik die niet al gedronken heb)

 • Wat mag je niet bij dit dieet? Je mag alles eten, alleen wel met mate
 • Brood ( niet vaker dan 2x per week)
 • Aardappels (niet vaker dan 1 x per week
 • (Pasta niet vaker dan 1 x per week)

Eetschema/ Week eetschema (redelijk eenvoudig en zonder al die lastige ingrediënten als soja bonen, quinoa, granaatappel en dat soort ongein) gewoon dingen die je in huis hebt.

Ontbijt:

Milde yoghurt met 3 eetlepels cruesli en 3 eetlepels muesli,  een halve appel  in kleine stukjes en een halve eetlepel honing. 5 x per week.
– Of 2 x per week eet ik 3 bruine boterhammen met pindakaas (geen boter) of brood met kaas komkommer/tomaat en maggi.

Lunch:
Voordat je honger hebt dieet

3 of 4 crackers met daarop 1 plak kaas gedeeld door 4, tomaat, komkommer, maggi ( ik hou van zout). Dit kan ook met paprika en als je geen kaas lust kun je er kip van maken ( ik eet geen vlees meer).
*De kaas kun  je ook vervangen voor Feta/pindakaas/kip/rookkaas/spikkelkaas/ appelstroop als je er maar wat groenten bij eet want dat is goed voor je.
-Of een zelf gemaakt tonijn salade die bestaat uit sla, tomaat, komkommer, tonijn, zilveruitjes, appel, beetje mayo, zout, peper. Deze doe ik dan ook op de crackers.
-Of gebakken eieren met een beetje kaas en een beetje mayo anders lust ik het gewoon niet.
– zelfgemaakte groentesoep zonder brood

Tussendoortje:

Cup a soup. Ik weet dat ze zeggen dat het slecht is, maar ik drink graag en cup a soup tussen door als ik toch trek heb.
Of Banaan of appel

Avond eten

Ik mag 2 x  per week normaal avond eten eten, en 5x rijst met kip en groente. Die laatste maaltijd is meestal de cheatday maaltijd. Maar je kan ook gewoon 4x rijst met groente en 3 x een normale maaltijd aanhouden. Ik heb het natuurlijk niet over hamburgers met friet. Dat mag alleen op cheatday. Maar in principe is een bord pasta 1 x per week oke, als je er maar wel rauwkost bij eet dat schijnt goed te zijn. Wij eten wel heel vaak net als Barbie rijst met groente en een kaasburger of vis. Ik probeer ook wel veel smaak te geven aan de groenten door bijvoorbeeld er kaassaus of sajour boemboe saus over de groentes te doen. Ook kruid ik de vis lekker sterk en gaat er citroensap over.

Cheatmeal: Op de zaterdag of zondag mag ik een cheatmeal. Maar dan maak ik een keuze uit 1 slechte maaltijd: Ik kan mijn avondeten dan vervangen voor een hele zak Dorito’s (erg he!) Of we gaan naar MCdonalds en ik neem een vegaburger met friet en water. Of ik neem ipv lunch een groot stuk taart. Je mag dus niet de hele dag cheaten, maar wel 1 maaltijd te vervangen voor iets gruwelijks lekkers.
*Een cheatday bestaat meestal uit 2300 calorieën bij mij.

Drinken:
Ik drink ’s ochtends makkelijk 3 glazen warm water of groene thee. Over de hele dag drink ik water en meestal gaan er ook 2 koffie verkeerds in.

Calorieën en sporten

Als ik dit zo eet en drink zit ik op 1800-2000 calorien per dag. Soms iets meer en soms iets minder. Daarom moet je ook calorieën verbranden. Het is in principe een eenvoudige rekensom. Als je nou 300 calorieën verbandt met sporten. Dan heb je dus maar tussen de 1500 en 1700 calorieën op een dag binnen. Reken maar dat je dan afvalt hoor.
Zelf doe ik niet al die sporten waarbij je spiermassa kweekt, want zelf word ik daar alleen maar breder van. Ik doe buikspieroefeningen, ik loop een half uur op de crosstrainer terwijl ik Netflix kijk en ik doe trainingen met kleine gewichtjes van 2 kilo. Oh en squads zonder gewichten.

Boodschappenlijstje voor in huis (koop gewoon geen chips, ook niet voor de kids. Als de kids in het weekend chips mogen dan ga je gewoon met ze naar de winkel en laat je het ze gelijk eten. Geldt ook voor andere triggers als chocola)

Milde yoghurt
Honing
Cruesli naar keuze en of Muesli ( Quaker)
Appels, peren, bananen, mandarijnen ( altijd fruit in huis)
Ontbijtcrackers van Bolletje of Wasa sesam
Maggi
Mayonaise (  liever niet maar als je net als ik niet zonder kan)
Komkommer, tomaat, paprika, sla
Tonijn
Rijst ( beter volkoren maar ik eet liever witte)
Vis, stoomfilet panga ( ik maak die altijd in de oven)
Groentesoep groentenmix en
Pakje groentesoep tuinkruiden van Knorr

panga vis

Ik hoop dat je wat had aan deze blog. Toen ik zwanger was volgde ik het zwangerschaps dieet

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.