Lifestyle

Allergie en huisstofmijt

By  | 

Allergie en huisstofmijt: met deze tips heb jij daar thuis voortaan geen last van

Allergie en huisstofmijt: met deze tips heb jij daar thuis voortaan geen last van. Het is belangrijk om lekker in je vel te zitten om goed te kunnen functioneren overdag. Dit begint vaak bij een goede nachtrust. Het kan verstoord worden door allerlei verschillende factoren, zoals de buren die een feestje geven of een huilend kind. Andere oorzaken zijn minder goed vast te stellen en kan je eindeloos last van hebben. Ook kan het bijvoorbeeld zijn dat je allergisch bent voor huisstofmijt zonder dat je dit weet. Het kan namelijk zijn dat je er alleen last van hebt in bed. Ben je benieuwd wat hier tegen zou kunnen doen? Lees dan verder.

Symptomen van huisstofmijtallergie

Wat veel mensen niet weten is dat je eigenlijk helemaal niet allergisch bent voor de huisstofmijt zelf, maar voor zijn uitwerpselen. Je kan deze allergie herkennen aan deze symptomen: 

· Hoesten en niezen
· Astma/benauwdheid
· Eczeem
· Verstopte en/of lopende neus
· Jeukende, branderige, rode en tranende ogen

Om er zeker van te zijn dat je hiervoor allergisch bent is het goed om even langs de dokter te gaan.

Schone lei 

Wanneer je erachter bent gekomen dat je daadwerkelijk allergisch bent voor de huisstofmijt is het verstandig om dit meteen goed aan te pakken. Door de gehele slaapkamer goed te stofzuigen en te dweilen zorg je ervoor dat een groot deel van deze beestjes weg zijn.

Om er zeker van te zijn dat je zo schoon en fris mogelijk begint is het ook verstandig om je matras te laten reinigen of een nieuwe te kopen. Volgens de beddengoed website Huijer.nl dien je iedere 5 tot 10 jaar een nieuw matras in huis halen.

Tijd voor nieuw beddengoed!

Niet alleen in je matras zit huisstofmijt, maar natuurlijk ook in de kussen en deken van je bed. Om deze allergie goed aan te pakken is het slim om je oude spullen weg te doen. Je kunt anti-allergie spullen aan schaffen. Huisstofmijt houdt van vochtige, warme plekjes en daarom is het goed om elke dag even een raam open te zetten. Hierdoor wordt het steeds droger in je kamer en gaan de beestjes weg! Daarnaast is het ook handig om ‘s ochtends je bed niet op te maken. Leg de dekens open. Zo blijft het geen warm en vochtig plekje en dus geen nestelplekje. Tot zover deze blog: Allergie en huisstofmijt.