Lifestyle

Alles over de pvc vloer

By  | 

Alles over de pvc vloer

Alles over de pvc vloer. Een pvc vloer is een goed alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Laten we zeggen dat deze vloer een duurdere, maar zeker ook duurzamer alternatief is. Een pvc vloer is eigenlijk een houtvrij parketvloer. De parketvloer is dan van kunststof gemaakt met verschillende lagen pvc. Je kunt kiezen uit plak en click pvc vloer.

Waarom zou je kiezen voor pvc vloer?

Je kiest voor een deze vloer als je nog meer uit je vloer wilt halen en dus eigenlijk wilt gaan voor een nog betere kwaliteit. Ze staan er namelijk om bekend dat ze echt goed tegen een stootje kunnen en heel duurzaam zijn. Daarnaast zijn ze stabiel en stil en zijn ze geluiddempend. Als je bijvoorbeeld overlast bezorgd aan je buren omdat het thuis druk is dan kan pvc echt helpen. Het verminderd echt omgeving- en contactgeluiden.

Pvc en vloerverwarming

Wanneer ik zelf aan deze vloer denk, dan denk ik ook gelijk aan vloerverwarming want dit gaat eigenlijk altijd hand in hand. Waar laminaat en parket isoleren, is een deze vloer juist warmtegeleidend. De warmte komt dus goed door de vloer heen en je hoeft dus bij vloerverwarming minder energie te verbruiken voor hetzelfde resultaat. Eigenlijk heb je dan geen CV meer nodig en dat scheelt weer voor het milieu en de portemonnee.

pvc vloer
pvc vloer gespot op pvcvloeren.nl

Plak pvc

Bij vloerverwarming is een plak-PVC grond beter, gezien de verwarming direct met de grond in contact is. Je moet wel eerst de ondervloer egaliseren omdat PVC een dun materiaal is. Dit doe je met een egalisatiemiddel, die alle kleine hobbeltjes etc verwijderd.

pvc vloer leggen
pvc vloer leggen

Klik pvc

De naam zegt het eigenlijk al. Met klik pvc klik je de planken letterlijk in elkaar middels een uniclick verbinding. Omdat het klik-PVC niet aan de ondervloer wordt gelijmd is het ook mogelijk om de latten mee te nemen bij een eventuele verhuizingen. De vloer komt wel wat hoger te liggen dan bij een plakvloer. Dit komt omdat onder een klik-PVC grond eerst een ondervloerfolie moet worden gelegd.

Tot slot

Tot slot hoop ik dat je nu wat wijzer bent geworden over deze manier van grondbekleding. Ik wens je veel succes met je keuze. Laat je een ervaring voor mij achter? Tot de volgende unieke interieur blog.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.