Lifestyle

Alles over houten schrijnwerkerij in je interieur

By  | 

Alles over houten schrijnwerkerij in je interieur

Ben je van plan om houten ramen en deuren te plaatsen in je woning? Of twijfel je nog tussen andere materialen zoals pvc, staal of aluminium? Ontdek hieronder de voordelen van hout als materiaal.

Hoge isolatiewaarde

Hout is een materiaal met een extreem hoge isolatiewaarde. Hoewel pvc en aluminium ook goed isolerende materialen zijn, heeft hout nog betere isolerende eigenschappen. Je hebt minder kans op koudebruggen en zal je woning hierdoor minder moeten verwarmen, wat resulteert in een lagere energiefactuur. Naast thermische isolatie, biedt hout ook een goede akoestische isolatie en heeft het een geluiddempend effect.

Warme uitstraling

Er is geen enkel materiaal op de bouwmarkt, met een warmere en meer natuurlijke uitstraling dan hout. Houd je van een authentieke look? Dat moet je niet twijfelen en zeker kiezen voor houten ramen en deuren.

Alles over houten schrijnwerkerij in je interieur
Foto hout: Alles over houten schrijnwerkerij in je interieur

Goed te onderhouden

Toegegeven: houten deuren en ramen vergen meer onderhoud dan schrijnwerk in aluminium, staal of pvc waarbij je alles mooi kan schoonmaken met een simpel sopje. Houten schrijnwerk dient regelmatig onderhouden en opnieuw geverfd te worden. Indien je het regelmatig doet, is het geen al te zware klus en kan je dus spreken van een relatief onderhoudsvriendelijk materiaal.

Vochtregulerend

Wist je dat hout vocht kan opnemen en terug afgeven? Hierdoor wordt er een gezonder binnenklimaat in huis gecreëerd.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Hout is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld pvc, relatief duur in aankoop. Maar rekening houdend met alle positieve eigenschappen van dit uiterst kwalitatief materiaal, mag je zeker spreken van een heel aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Duurzaam en hernieuwbaar

Hout is een duurzaam en volledig hernieuwbaar én recycleerbaar materiaal. De meeste soorten hardhout zoals meranti, eik en sapelli zijn bovendien FSC-gelabeld. Hierdoor heb je dus een garantie dat het hout uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is.

Ruim assortiment

Kies je voor houten deuren als schrijnwerk, dan kan je uit verschillende type deuren kiezen. Zo zijn er houten deuren met volledige beglazing, met halve beglazing en volle houten paneeldeuren. Deuren met een volledige glasplaat zijn zeer handig om extra licht te creëren in je woning. Je hebt gegarandeerd een maximale lichtinval. Bij een deur met halve beglazing, zit er glas aan de bovenkant van de deur, en een vulpaneel aan de onderzijde. Een volle houten paneeldeur is dan weer ideaal voor privacy of om lichtinval te vermijden. Tot zover deze blog: Alles over houten schrijnwerkerij in je interieur