Lifestyle

Alles over verwarming

By  | 

Alles over verwarming

Alles over verwarming. Of we het nou leuk vinden of niet, we gaan weer richting het najaar. Dat betekent: truien uit de kast en de kachel omhoog. Maar dat is daarmee niet het enige wat omhooggaat. Ja, die maandelijkse stookkosten houd je dan wel weer het liefst zo laag mogelijk. De infrarood is de geschikte oplossing voor beide problemen, maar biedt daarnaast ook nog veel meer! Maar hoe werkt zo’n verwarming dan met infrarode stralen? En welke voordelen haal je daar dan precies uit? Ik begrijp dat er vraagtekens zijn. Gelukkig weet ik het een en ander over deze warme uitvinding te vertellen en zit jij de komende winter in een perfect opgewarmd huis zonder al te veel kosten.

Warmtestralen

Infraroodverwarming werkt via warmtestralen. Hiermee wordt de omgeving verwarmd. Het is vergelijkbaar met de zon, maar dan zijn deze stralen onschadelijk. Het verschil tussen infrarood en convectie verwarming zit hem voornamelijk in dat infrarood objecten verwarmd in plaats van lucht. Deze objecten (zoals meubels, maar ook wand en vloer) nemen deze stralen op en geeft weer warmte aan de ruimte. Zonder de luchtcirculatie dwarrelt er geen ongezond stof rond en wordt de gehele kamer gelijkmatig opgewarmd. De warmtestraling wordt opgeslagen in de objecten en het menselijk lichaam. Hierdoor wordt het vertraagd afgegeven. Dit maakt het onwijs energiebesparend. Zodra het gewenste temperatuur is bereikt, gaat de verwarming uit tot het weer nodig is.

Alles over verwarming
Redwell infrarood wand verwarming

INFRAROOD IN OVERSCHOT

Hoe komt zo’n infrarood verwarming dan eruit te zien in je huis? Daar heb je zelf volledig de keuze in. Je hebt namelijk ontzettend veel verschillende infrarood verwarmingen. Allemaal even chic en subtiel. Je kan kiezen voor een paneel aan de wand, een aan het plafond, een spiegel, of eentje die je kan verplaatsen. En kies je dan voor een ronde, glazen, krijtbord, of met afbeelding. Kortom: comfortabel, stijlvol, gezond en kostenbesparend. Zo kom jij die winter wel door toch? tot zover deze blog:

mobiele verwarming
Redwell infrarood mobiele verwarming