Lifestyle Blog

Alles over koffie

By  | 

Alles over koffie

Ik drink zo goed als dagelijks koffie. Ik mocht van mijn moeder al af en toe een kopje kinderkoffie meedrinnken bij de buren toen ik 6-7 jaar was. Erna deed mijn moeder nooit moeilijk over koffie en ik drong het al zeker vanaf de middelbare school. Nu drink ik gemiddeld 1 kopje koffie per dag. Meestal is dit of in de ochtend of in de avond. Heel veel mensen kunnen niet slapen als ze ’s avonds een bakkie hebben gedronken. Ik heb daar geen last van. Voor het slapen kan ik makkelijk een beker koffie drinken en daarna ben ik out. Ik drink dus graag koffie maar ik weet er eigenlijk niks van. Vandaar dat ik op deze heerlijke dag wat research heb gedaan die ik graag met jullie wil delen.

Wist je dat?

De koffieplant stamt oorspronkelijk uit Oost-Afrika. Aan de plant groeien rode, besachtige vruchten waarin zich zaden vormen. De zaden worden geroosterd en worden dan ‘koffiebonen’ genoemd. Tijdens het roosteren (branden) ontstaat de typische koffiesmaak.

Een oeroud koffie merk is Torrefazione Illy Caffè (1933) :  Francesco Illy heeft zowel het eerste automatische koffiezetapparaat als een automatisch verpakkingssysteem voor koffie uitgevonden. Na de Tweede Wereldoorlog nam Francesco’s zoon Ernesto het stokje over. bron : Illy koffie

Quote Voedingscentrum:

 Koffie zonder suiker past in een gezond eetpatroon met de Schijf van Vijf. … Gezonde volwassenen kunnen ongeveer 400 milligram cafeïne per dag innemen zonder dat er negatieve effecten te verwachten zijn. Dat komt neer op ongeveer 4 kopjes koffie per dag.

koffie

Koffie Variatie’s

Koffie
Espresso
Cappuccino
Latte Macchiato
Koffie verkeerd
Grand koffie
Decafe
Koffie de luxe
Koffie met slagroom
Ice Coffee

Koffie Weetjes:

  1. Wist je dat Nederlanders de meeste koffie ter wereld drinken? Nederland is het land waar per persoon de meeste kopjes koffie gedronken worden: Gemiddeld 2,4 kopjes per persoon per dag.
  2. Koffiebonen zijn helemaal geen bonen. Het zijn pitten van een vrucht.
  3. Koffie remt Alzheimer
  4. In heel de wereld worden er gemiddeld  2.25 miljard kopjes koffie per dag gedronken.
  5. Koffie heeft een stimulerende werking voor de bloedsomloop en is het meest effectief als je het tussen 9.30 en 11.30 drinkt.
  6. Koffie is licht verslavend
  7. In koffie zitten de feelgood-hormonen dopamine en serotonine. Enkele onderzoeken melden dat het libido van vooral vrouwen tijdelijk kan toenemen door koffie.
  8. Een gebruik van 2 tot 4 koppen koffie per dag hangt samen met een ongeveer 10% lager risico op hartziekten. Ook is aangetoond dat een gebruik van 2 tot 4 koppen koffie per dag samenhangt met een ongeveer 10% lager risico op een beroerte.
  9. Koffiedrinkers worden over het algemeen ouder dan niet-koffiedrinkers.
  10. Koffie maakt je alert

Online bestellen:

Misschien leuk om een keer een koffie merk te proberen die je niet in de plaatselijke supermarkt kunt kopen google dan eens op de koffiecentrale. Zij hebben een ruim ruim ruim! assortiment aan diverse soorten koffie, apparaten en toebehoren.
Dit was Alles over koffie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.