Guest Blogs

Alles wat je moet weten over gevelafwerking

By  | 

Alles wat je moet weten over gevelafwerking

Ben je op zoek naar een geschikt materiaal voor het afwerken van de dakrand of een deel van de gevel? Dan kom je verschillende materialen tegen. Grote kans dat je tijdens jouw zoektocht ook op Keralit stuit. Als je dit materiaal niet kent, ben je misschien nog wat huiverig. Wat dat betreft, ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen lees je alles over Keralit.

Wat is Keralit?

Voordat we verder in Keralit duiken, is het eerst handig om te weten wat dit precies is. In principe is het een kunststof paneel. De basis wordt gemaakt van Fiberyl®. Dit materiaal bestaat onder meer uit gerecyclede kunststoffen en glasvezel. Door deze materialen met elkaar te combineren, ontstaat een paneel dat ontzettend sterk is. Keralit wordt bovendien afgewerkt met een uv-bestendige toplaag. Dit – in combinatie met de stevigheid – maakt dat het materiaal prima buitenshuis gebruikt kan worden. Het is zowel geschikt voor nieuwbouwprojecten als renovaties.

Alles wat je moet weten over gevelafwerking
Alles wat je moet weten over gevelafwerking

Voordelen van Keralit

Hierboven hebben we al een tipje van de sluier opgelicht als het gaat om de voordelen van Keralit. Dit materiaal is namelijk oersterk en heeft bovendien een uv-bestendige toplaag. Hierdoor kan Keralit niet alleen tegen een stootje, maar behoudt het ook zijn kleur. Aangezien het hier om kunststof panelen gaat, hoef je bovendien niet bang te zijn voor rotting. De panelen kunnen namelijk geen vocht opnemen. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat Keralit een lange levensduur heeft. Een laatste voordeel van dit materiaal is dat het onderhoudsarm is. Kies je voor Keralit? Dan hoef je hier nauwelijks naar op of om te kijken.

Waar gebruik je Keralit voor?

Je weet inmiddels al aardig wat over Keralit, maar je vraagt je waarschijnlijk nog af waar je dit materiaal voor kunt gebruiken. Allereerst kun je Keralit gebruiken als gevelbekleding. Als je Keralit aan jouw gevel bevestigt, lijkt het net alsof je hout gebruikt hebt. Qua uitstraling zijn deze materialen namelijk nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Het grote verschil is dat Keralit een stuk minder onderhoud nodig heeft dan hout. Naast gevelbekleding wordt dit materiaal ook gebruik als dakrandsysteem. Zo kun je bijvoorbeeld voor Keralit boeidelen kiezen.

Gratis kleurmonsters aanvragen

Ben je overtuigd van de voordelen van Keralit? Dan wil je dit materiaal zelf misschien ook wel gebruiken als gevelbekleding of dakrandafwerking. In dat geval ben je waarschijnlijk benieuwd waar je Keralit kunt kopen. Ondanks dat je dit materiaal niet online kunt kopen, is het niet betrekkelijk lastig om er aan te komen. Keralit wordt namelijk verkocht via de professionele bouwmaterialenhandel en aluminium- en kunststofraambedrijven. Twijfel je nog over de kleur die het beste bij jouw woning past? Op Keralit.nl kun je tot maximaal drie gratis kleurmonsters aanvragen. Doordat je het materiaal met eigen ogen te zien krijgt, wordt het makkelijker om de juiste kleur te kiezen. Tot zover deze blog: Alles wat je moet weten over gevelafwerking.