Lifestyle

Auto winterklaar maken

By  | 

Auto winterklaar maken

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo heel  zorgvuldig met het interieur van mijn auto omga. Mijn huis is over het algemeen vrij netjes. Alles ligt op de juiste plek en ik besteed ook dagelijks tijd aan het huishouden. De auto daarentegen krijgt veel te weinig aandacht. Hij is rommelig. Denk daarbij aan lege pakjes drinken en wat rondslingerende oude patatjes overgebleven van een Mcdrive. Ook ligt de auto vol met pennen, zonnebrillen, kabels, boekjes, snoepjes en zo kan ik wel even doorgaan. Oh en dan had ik het nog niet eens over de kofferbak, waar de meest bizarre dingen liggen. En met bizar bedoel ik: een paar pumps, heel veel boodschappentassen, lege flessen en een omgevallen EHBO doos. Zucht, het is tijd om de auto eens grondig schoon- en winterklaar te maken…net zoals dat ik dat wel altijd netjes doe met mijn home

De auto van binnen weer laten shinen

Jawel, gewapend met een stofzuiger en een bakje sop loop ik naar de auto. Ik moet al meteen concluderen dat dit totaal zinloos is, de auto moet immers eerst worden leeggehaald. Met een rol vuilniszakken loop ik terug. Ik vul 1 vuilniszak aan troep en nog een klein zakje met echt afval. Ik laat 1 zonnebril achter en in de kofferbak ligt nu een dichte EHBO doos, 1 zak met lege flessen (die zo snel mogelijk retour naar de winkel gaan) en een paar boodschappen tassen.

De auto van buiten laten shinen

Waarschijnlijk denk je nu te lezen dat ik er wel even mee door de wasstraat rij… Nou nee, dat laat ik aan mijn vent over. Ik ben van velen markten thuis, maar ik vind het echt een complete waste of time om naar de wasstraat te gaan. Goed, manlief aangekeken en hij neemt deze taak voor z’n rekening en ik krijg er ook een volle tank bij.

Winterbanden

Die heb ik nodig, toen we deze auto inmiddels al bijna 3 jaar geleden aanschaften wisten we al dat de banden niet zo best waren en dat die vervangen moesten worden (helaas alle 4 dus dat is een duur grapje). We zijn van plan om op wintersport te gaan, dus naast gewone banden hebben we ook echt winterbanden nodig. Ik heb het zo lang mogelijk uitgesteld, maar ik zal er nu echt aan moeten geloven: 8 nieuwe banden kopen aah!!!

auto

Autoverzekering

Hier moet ik me ook even in verdiepen. Wij hebben al bijna 3 jaar dezelfde autoverzekering, maar dat is misschien wel helemaal niet meer de goedkoopste/beste. Daarom staat op mijn to-do list het op zoek gaan naar een goedkope autoverzekering en de huidige dan nog voor 2018 over te zetten.

APK en Auto winterklaar maken

Gelukkig is de auto al APK gekeurd, maar een wintercheck is altijd wel heel fijn. Je moet er toch niet aan denken om met dit weer ergens vast te komen te staan omdat er iets met je auto is dat je had kunnen voorkomen?  ​Ik kwam bij mijn zoektocht naar een nieuwe autoverzekering  gratis auto wintercheck tegen. Dan checken ze je vloeistoffen die ze dan eventueel aanvullen, je accu, ruitenwissers en schokdempers worden gecontroleerd en je verlichting wordt uitgebreid getest. Super handig en wat mij betreft een prima aanvulling aan op mijn auto-onderhoud plan.

Goede voornemens

Ik heb besloten dat ik na dit stappenplan mijn auto echt netjes ‘bij’ ga houden. Noah is al bijna 7 en die vraagt vaak om een heitje voor een karweitje. Dus wellicht is het een leuk klusje voor hem om een keer per week alles uit de auto te halen tegen een schappelijk bedragje. Verder mogen de kinderen niet meer eten in de auto (en ik ook niet!) en euhmmm ja misschien toch ook vaker zelf door de wasstraat. Ik heb in ieder geval goede voornemens op het gebied van mijn auto voor 2018 #knipoog.
Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze blog: ‘Auto winterklaar maken’ en tot de volgende.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.