Kinderen

Baby gaatjes prikken Amsterdam

By  | 

Baby gaatjes prikken Amsterdam

Laatst ben ik met mijn dochtertje gaatjes wezen prikken. We hebben het laten doen bij ABSTRAKT in Amsterdam Osdorp. Nimra was toen precies 6 maanden. Ik weet dat er meer mensen tegen zijn dan voor. Dus als je er een probleem mee hebt lees dan niet verder.baby gaatjes prikken Amsterdam
Wie: Nimra mijn babygirl
Wat: Oorbelletjes
Leeftijd bij oorbellen: 6 maanden

Waar: Os
Gaatjes prikken baby Amsterdam


Waarom gaatjes prikken op jonge leeftijd?

Bij mijn familie in Tunesië is het de normaalste zaak dat je dochter oorbellen krijgt als baby. Ik vind het zelf super mooi en schattig staan en het leek me het beste om er zo vroeg mogelijk bij te zijn, zodat ze ze later gewoon al heeft. Mijn zoontje van 4 is bang voor naalden dus die zou nooit zomaar in zich laten prikken. Daarmee bedoel ik dat als hij een meisje was dat hij dan geen oorbellen zou willen omdat dat eng is. Dus vandaar dat ik het zo snel mogelijk gedaan wilde hebben. Plus het consultatiebureau is precies hetzelfde dat zijn ook vervelende prikken die moeten. Dus ja 1x meer dan.

Juwelier Osdorp gaatjes prikken

Ik maakte een afspraak bij de juwelier. Je moet altijd van te voren bellen want degene die de oorbelletjes zet is speciaal hiervoor opgeleid en niet altijd aanwezig. Goed we kwamen binnen en we mochten plaatsnemen. De dame was erg lief en ging eerst met mijn kleine Nimmie praten en haar op haar gemak stellen. Ondertussen kon ik kiezen uit de verschillende oorbelletjes.

baby gaatjes prikken Amsterdam
Ik koos voor een roze setje ( hoe kan het ook anders!)

De dame zette op beide oren een puntje met een stift waar het gaatje zou komen. Daarna maakte ik een fles melk warm zodat ze erna meteen kon worden afgeleid met drinken. Ik nam Nimra op schoot en hield haar geknuffeld vast ( haar armpjes vooral zodat ze geen gekke beweging kon maken)

Fijn om te weten dat de nieuwe technologie op het gebied van oorbelletjes geen PANG geluid meer maakt.

Ze prikte het eerste gaatje. Nimra schrok ervan en gaf een gil. Oei ik had het even moeilijk maar direct volgde het tweede gaatje. Nimra gaf een harde schreeuw en dat was het. Ik wachtte op huilen of iets. Zucht… opluchting, ze dronk haar flesje melk en was oke. Ik kreeg gratis nog een nazorg flesje met sterilon. Het advies was elke dag 2 keer druppelen en de oorbelletjes draaien.

Ik bedankte de mevrouw voor de goede zorgen en het mooie resultaat. Buiten viel Nimra in de kinderwagen in slaap. Daarna werd ze vrolijk wakker. Die dag was ze wel wat onrustiger.

Nimra oorbellen
1,2,3 Sleep!

Belangrijk om te weten:

Nimra huilt amper ook bij het consultatiebureau heeft ze tot nu toe niet echt last van prikjes gehad. (Niet er na moe, huilerig of koorts) Ook als ze zich stoot zet ze geen keel op. Ik denk namelijk dat het bij ieder kindje anders is hoe het reageert op gaatjes.
In de nacht had ze er niet echt last van. Ik had haar wel voor de zekerheid een paracetamol gegeven en haar bij ons in bed gelegd. Ook die eerste week ging het prima met het druppelen en draaien. Ik kan zeggen dat ik bij de 3e dag al niets meer merkt aan mijn kleintje. Daar bedoel ik mee als ze met haar oor het matras raakt ofzo. Inmiddels heeft ze ze nu al een maand en het is me 100% meegevallen en zou het zo weer doen.

***Dit is geen Advertorial, maar een eerlijke review. Ik vertel alleen middels deze blog dat ik er erg tevreden over ben***

Check de categorie BABY voor meer BABYBLOGS

3 Comments

  1. Pingback: Baby Compfy - Mounira's Mansion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.