Lifestyle Blog

Behang trends 2021

By  | 

Ik hou van behang. Let wel niet om zelf te behangen, maar eerder om verlekkerd naar te kijken. Behang geeft zoveel uitstraling en persoonlijkheid aan je interieur. Zeker als je handig bent. Als ik handig zou zijn, zou ik elk jaar mijn behang veranderen. Zeker als je zoals ik maar steeds 1 muur behangt. Het gaat er namelijk best snel af. En als je dus handig bent is het ook zo geplaatst. In deze blog wil ik wat aandacht besteden aan de behang trends 2021 want die zijn er weer volop.

Behang trends 2021

Behang trend kleur: Brave Ground

Flexa onthulde laatst dat de trend kleur 2021 Brave Ground gaat zijn. Wat voor kleur is het precies? Een soort aarde licht bruine tint met chique goud erdoor? Het vormt in ieder geval de serene basis voor een traditioneel interieur dat weer goed samengaat met ambachtelijke kunst en natuurlijke materialen. Voor iedereen die houdt van een rustieke, natuurlijke en subtiele woonlook.

Flexa kleurentrend 2021: Brave Ground

Luxe behang

Wat eigenlijk wel echt weg geweest is, maar dus op zijn retour is, is het luxe behang. Luxe behang onderscheidt zich omdat het over het algemeen wat dikker behang is. Daarom is het ook bijvoorbeeld geluiddempend en blijft het extra goed zitten. Qua look zie je veel goud terug komen, veel sierlijkheid, lijnen etc.

Luxe behang 2021

Ecologisch behang

Ecologisch behang is er in verschillende patronen en stijlen. Dit behang is voor de mens die bewuster wil leven en graag met materialen werkt die milieu vriendelijk zijn. In principe is behang sowieso een duurzaam product. Niemand wil behang kopen wat na 2 jaar opeens vergaat. Ecologisch behang wordt gemeten aan het proces dat in de fabriek plaatsvindt. Hierbij wordt er gekeken of het product gemaakt wordt met giftige stoffen en of het wordt gefabriceerd op een milieu verantwoorde manier. Daarnaast is afbreekbaarheid natuurlijk een must. Wil je dus een trendy behang, kijk dan niet alleen of het mooi is, maar controleer op afkomst en duurzaamheid.

Fluweel, leer tot krokodillenbehang

Laat ik meteen even beginnen met dat ik een enorme dierenvriend ben en nooit echt leer of krokodillenhuid aan een muur zou aanprijzen. Echter is de ‘nep’ variant zeer gaaf en totaal diervriendelijk. Velourbehang – of de look van velours – zorgt voor een chique woonbeleving. Fluwelen muren kunnen ook weer. Eigenlijk gaan we met deze stijl een beetje terug naar de Barok life. Wist je dat dit gek genoeg allemaal met elkaar te combineren is? Je kunt zowel een betonlook nemen en daar een zachte barok stijl bij plaatsen en het gaat nog mooi staan ook.

Luxe behang bij decorette.nl

Behang in jungle of tropenstijl

Ik zie de bananen en ananassen vaak terug komen in kleding, maar dit jaar mag het ook weer op het behang. Je kunt ook denken aan Jungle of tropenstijl het is allemaal geoorloofd. Een grote foto van een tijger? Of juist abstracte bladeren? Dan kies je voor Art Deco luxe behang.

Jungle stijl gespot op decorette.nl

Ik heb de inspiratie voor deze blog gehaald op decorette woon ideeën klik maar er is nog veel meer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.