Lifestyle

Bespaartips in Coronatijd

By  | 

Bespaartips in Coronatijd

Bespaartips in Coronatijd. Dachten we vorige zomer dat we wel iets konden besparen zodat we een extra paar schoenen konden kopen… Nu is voor heel veel mensen besparen noodzaak geworden. Het Coronavirus heeft heel wat stof doen opwaaien in de afgelopen maanden… De economie heeft een klap gekregen en dat het goed is om weer eens naar onze financiën te kijken, dat is duidelijk. Daarom hieronder een aantal bespaartips die de moeite waard zijn om te lezen. Duurt maar een paar minuutjes, maar kan je heel veel euro’s besparen! 

Bespaartip 1. Besparen tijdens het boodschappen doen

Eén van de meest voor de hand liggende dingen; maak een lijstje! Dan bedenk je van tevoren wat je nodig hebt en loop je doelgericht door de winkel. Veel minder impulsaankopen die in je mandje belanden. En maak ‘m niet voor twee dagen maar meteen voor een hele week! Je bent echt goedkoper uit als je in één keer alles in huis haalt voor een week, dan als je drie keer per week door de super struint. Koop bij het afrekenen koopzegels, daar krijg je momenteel tot wel 6% rente over! Ga je bij de bank echt niet halen…

Photo by leonie wise on Unsplash

Bespaartip 2.  Koophuis? Sluit je hypotheekrente over

Dit is wel even een klusje en hier moet je echt voor gaan zitten, maar het kan je heel veel geld opleveren. Heb jij je huis gekocht in de tijd dat de rente relatief hoog was, dan is dit een goed moment om de huidige rentestanden eens te vergelijken. Is jouw hypotheek wel gunstig? Of is het misschien een goed moment om je hypotheek over te sluiten? Want als je 2% rente minder hoeft te betalen de komende jaren… Dan bespaart je dat dus ook heel veel geld! ☺

Bespaartip 3. Zorg dat je niet rood staat

Het klinkt gek, want het voelt voor veel mensen juist zo prettig dat je rood kúnt staan als het financieel even iets minder gaat. Maar rood staan kost veel geld, want de rente die de bank over dat geld rekent is niet misselijk. En als je financiële situatie echt zo is dat rood staan nodig is, bekijk dan eens goed of het niet ‘voordeliger’ is om een (kleine) persoonlijke lening af te sluiten. Dat scheelt al snel vele procenten in rente! 

Bespaartip 4. Zeg abonnementen op

Pak je rekeningafschrift erbij en kijk eens hoeveel automatische betalingen voor abonnementen je maandelijks hebt. En? Gebruik je alles waar je voor betaalt? Of kom je helemaal niet toe aan dat ene tijdschrift dat iedere maand op de mat valt? Zeg het op! Scheelt bakken met geld. Geldt ook voor de sportschool waar je niet heen gaat, de on demand streamingdienst waar je nooit naar kijkt, de tweewekelijkse bos bloemen die je laat bezorgen (bij de super hebben ze vaak leuke bossen voor een paar euro) enzovoorts, enzovoorts.

Photo by Alexandra Gorn on Unsplash

Bespaartip 5. Neem je verzekeringen onder de loep

We verzekeren ons voor van alles. Dat is fijn, want dat voorkomt onverwachte hoge uitgaven. Maar het loont de moeite om eens goed te kijken naar de premie die je betaalt voor je autoverzekering, je inboedelverzekering, je woonverzekering etc. oversluiten is vaak zo gebeurd en kan tientallen euro’s per maand schelen.  Tot zover deze blog kijk ook een naar je huis schilderen na de zomer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.