Lifestyle

Besparen 2020

By  | 

Besparen

De titel zegt het al, deze blog ga ik wijden aan be-sparen. Want als je het woord zo bekijkt is het gewoon geld sparen omdat je minder kosten maakt. Wij genieten graag van het leven. We houden van mooie spullen, leuke vakanties en lekker eten… dus het geld gaat op. Zeker nu met naar schoolgaande kinderen zijn we ook nog eens gebonden aan de (dure) schoolvakanties. Maar we willen ook graag sparen. Uiteindelijk willen we nog een keer verhuizen of wie weet ooit een eigen bedrijf opzetten en dan hebben we geld nodig. Je kunt vaak besparen op je zorgverzekeraar. Je zorgverzekering vergelijken is jaarlijks een goed idee bijvoorbeeld. In dit blog nog meer tips.

Duur

Het valt me op dat het leven (gevoelsmatig) steeds duurder wordt. Vooral boodschappen zijn niet aan te slepen in dit huis. De kids gaan 5 dagen in de week naar school en dan moeten ze standaard brood, rauwe groenten en fruit mee. Echt de broden, groentes en fruit zijn niet aan te slepen. Ik doe zelf vaak boodschappen bij de Appie, maar dat is dus niet de goedkoopste.

Besparen op Boodschappen

Online vond ik een artikel op Kassa. Weet je welke supermarkt volgens Kassa het goedkoopst van 2019 is? Dat is de Dirk van den Broek. Het hele verslag lees je hier op Kassa, Mijn eerste besparing tip is dus op de boodschappen. Bepaalde merken kan ik gewoon bij de duurdere supermarkten kopen, maar de goedkopere dingen die toch merkloos zijn als aardappelen, yoghurt, eieren etc kunnen we ook best bij de Lidl halen.

afbeelding besparen
photo: Jessica Lewis via Pexels

Besparen op energie

Voor ons is het best een frustratie en super irritant want je moet deze rekening toch elke maand weer betalen. Ik heb het natuurlijk over de energierekening. Iedere maand heb je weer het gevoel dat je teveel betaalt als je het gaat vergelijken met je buurman. Toch is er weinig wat je er tegen kan doen. Navraag bij je energiebedrijf levert je namelijk altijd het antwoord op dat je betaalt voor je verbruik, en niets meer of minder. Veel mensen gaan dan ook energie vergelijken om te zien of ze elders wellicht toch goedkoper uit kunnen zijn. Ieder bespaard tientje is er weer één tenslotte. Wij hebben het ook nagevraagd bij onze buren en wat blijkt? Dat we beter op zoek kunnen naar een goedkope energieleverancier, want ook wij betalen meer dan de buren.

Andere warmte besparing tips

Wij hebben serieus sinds gisteren een deursluiter op de deur. Dit zorgt ervoor dat de deur automatisch sluit en dat zo dus de warmte binnen blijft. Daarnaast hebben we alle kieren dicht gemaakt en heeft ons huis dubbelglas.
Volgend jaar als we genoeg gespaard hebben wil ik het huis ook goed laten isoleren, want hoe beter het geïsoleerd is hoe minder stroom je uiteindelijk weer gebruikt.

Eitje koken

Een andere tip kwam ik op Youtube tegen, wist je dat als je ei kookt, dat je dan het gas al uit kunt zetten wanneer het water begint te borrelen? Als het borrelt doe je dus het gas uit en laat je het dus gasloos doorkoken met het deksel erop. Moet je nagaan als je dit vanaf nu doet, meerdere keren per week/maand hoeveel je al bespaard.

eitjes en zout

Tot slot

Er zijn natuurlijk nog honderden tips over besparen, maar dit zijn dus mijn goede besparings-voornemens voor nu. Ik wil namelijk niet besparen op levenskwaliteit zoals alle hobby’s van de kinderen. Ik vind dat leuk leven en ervaringen en vriendschappen altijd belangrijker zijn dan sparen. Nou groetjes van mij.

Ps ik heb het koud dus ipv de kachel hoger te doen heb ik mijn pantoffels aan in huis en groet ik jullie van onder mijn bank dekentje!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.