Lifestyle

Beste waterkoker 2021 die snel is en milieu vriendelijk

By  | 

Beste waterkoker 2021 die snel is en milieu vriendelijk

Beste waterkoker 2021. Wist je dat waterkokers anno nu vaak beschikken over een temperatuur regelaar? Het loont om een slimme waterkoker te nemen. Je kan dan bijvoorbeeld verspilling van water tegengaan omdat je zelfs tot op de milliliter nauwkeurig water kunt koken. Daarnaast kun je kiezen voor een dubbelwandige waterkoker waardoor je ook nog eens het water langer warm kunt houden. Hieronder wat meer info over deze superfuncties.

Tip 1 kies voor een waterkoker met digitaal scherm

Het digitale scherm laat in realtime de temperatuur van het water in de waterkoker zien. Hij heeft vaak vijf standen voor verschillende instellingen van 40 °C tot wel 100 °C. Dit is natuurlijk super handig voor speciale theeën. Als je bijvoorbeeld een lekkere groene thee van Madam Chai wilt maken dan staat er vaak ook op bij hoeveel graden je deze thee mag zetten. Daarnaast staat er ook een advies over hoeveel minuten je de thee het beste kunt laten trekken. Dus bij een digitaal scherm kun je dan kiezen voor bijvoorbeeld 75 graden voor de juiste smaak beleving.

75 graden, Thee van Madam Chai
Groene thee Madam Chai

Dubbelwandig

Ik omschreef dit net al een beetje hierboven, maar eigenlijk moet je het zo zien. Als je waterkoker niet dubbelwandig is dan koelt je gekookte water gelijk weer af. Als je dus na een half uurtje nog een keer een kopje thee wilt, dan is je water alweer koud. Het is ook gewoon niet goed voor het milieu. Eigenlijk kun je dan 2 dingen doen. Je kunt dan een thermoskan kopen en je hete water daarin opslaan, zodat je verspilling tegen gaat. Of je koopt een waterkoker die dus dubbelwandig is. Bij een dubbelwandige waterkoker blijft die dus lekker lang warm. Sommige waterkokers hebben ook een functie waarmee je het water langer warm kunt houden.

beste waterkoker 2021
De beste waterkoker 2021, gebaseerd op eigen inspiratie hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Snelheid

Ik vind snelheid, misschien nog wel het allerbelangrijkste maar dat komt omdat ik bijvoorbeeld zelf thuis geen Quooker ofzo heb. Als je een Quooker hebt dan heb je niet eens een waterkoker meer nodig. Maar goed die heb ik dus niet en ik gebruik ook vaak de waterkoker bij het koken. Als ik spaghetti wil maken of bijvoorbeeld sperziebonen wil koken dan doe ik dat het liefst al meteen met kokend heet water. Op deze manier bespaar ik tijd en daarvoor heb ik dus wel een snelle waterkoker nodig. Een snelle waterkoker verwarmt het water in 120 seconden. Ik wil deze blog afsluiten met het feit dat je dus het beste op deze punten kunt letten. De Siemens TW86103P Sensor for Senses, bezit al deze kwaliteiten. Succes met het uitkiezen van een beste waterkoker 2021!

siemens for sences waterkoker
Siemens TW86103P Sensor for Senses

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.