Lifestyle Blog

Bewuster back to school

By  | 

Bewuster back to school
Je ziet het aan de titel ook ik ben me steeds meer bewust van allerlei zaken waar ik vroeger amper bij stil stond. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ons leven net als het biologische eten en te proberen zo zuinig mogelijk om te gaan met onze planeet.   Ik schrijf deze blog omdat ik het leuk vind om jullie op de hoogte te houden van de bijzondere en unieke producten die op m’n pad zijn gekomen. Ik heb de onderstaande items opgevraagd bij PR-bureaus ter review en alles waar ik zelf achter sta heeft deze blog gehaald. Gewoon leuke dingetjes met in ons geval iets meer een bewust tintje. Hier komen ze de Bewuster back to school en crèche.

Zoocchini
Nimra wil altijd net als haar grote broer met een rugzak lopen. Ze pakt er van alles in, zoals haar knuffel, haar boekje en als je niet oplet de afstandsbediening of een rondzwervende sleutel. Wat zo fijn is aan deze rugzakjes is dat er een grote rits op zit. Kleintjes kunnen deze tas makkelijk zelf open en dicht doen. Verder heeft het een plekje voor een waterflesje ( beter dan al die pakjes drinken met veel te veel suikers) die dan rechtop kan blijven staan en natuurlijk het handige voorvakje met daarin een kleiner vakje voor bijvoorbeeld een spinner. Noah is 6 jaar en hij kan niet wachten om met zijn Zoocchini  SHARK rugzak naar school te gaan. Nimra heeft de ‘Giwaf’ zoals ze dat zelf noemt variant.

zoocchini

zoocchini rugzak eenhoorn

Afmeting: 33 cm x 26 cm x 10 cm en geschikt vanaf 3 t/m 6 jaar.

Gezonde tussendoortjes (WATER!)
Het liefst drinken mijn kids alles behalve water, thuis krijgen ze als ze het lief vragen toch nog net iets te vaak een glas limonade in deze vakantie. Gelukkig is Noah gewend dat hij op school 3 tot 4 x per week water mee krijgt in een eigen flesje, dus dan gaan we weer over op gezond. Ik zet er ‘eigen’ bij want het helpt de natuur niet om steeds een plastic flesje te kopen en weg te gooien. Daarnaast krijgt hij meestal op de woensdag een pakje drinken mee omdat hij daar zo gek op is. Niet alleen voor de gezondheid maar ook voor de tanden is het belangrijk dat ze zo min mogelijk zoet naar binnen krijgen. Daarom hebben we nu van die handige snackzakjes van Zoocchini ( die in de vaatwasser kunnen!). Meestal zitten daar stukjes appel/komkommer/snoeptomaatjes/ gesneden druifjes e.a lekkere ‘hapsnaps’ in.

bewuster back to school

Tea Tree Shampoo van O’right ( werkt preventief tegen hoofdluis)
Zoals ik al eerder meldde gaat ons gezin een enorme transformatie door. Wij proberen steeds meer bewuster te gaan leven zowel in het huishouden als met voedsel als met verzorgingsproducten. Vroeger nam ik achteloos een shampoo uit de aanbieding mee zonder te kijken wat voor ingrediënten daar in zaten, laat staat te researchen wat deze eigenlijk echt voor je hoofdhuid en haar doen. Tegenwoordig spelen we op safe met TEA TREE hoofdverzorging. Deze verzorgingslijn werkt met  gecertificeerde organische schuimmiddelen (zonder kwalijke stoffen als: sulfaten, parabenen, omgevingshormonen, phthalates, formaldehyde, dea, eo en kleurstoffen), paardenbloemolie en kamille-extracten. Daardoor wordt het haar mild gereinigd zonder de huid en ogen te irriteren, werkt het tegen roos ( zeggen ze!)  en tevens heeft het een verzorgend effect.
tea tree o right
Een fijne bijkomstigheid van deze shampoo is dat het preventief werkt tegen hoofdluis. Luizen houden namelijk niet van de geur van de Tea Tree olie. Ook als je kind wel al hoofdluis heeft kun je naast het dagelijks te kammen met een luizenkam de haren wassen met de tea tree van O’right.
Een super fijne bijkomstigheid van O’right is, is dat er een heel mooie productieconcept achter zit: De fles en dop zijn gemaakt 100% gerecycled plastic en in elke fles zitten er in de bodem boomzaden opgeslagen. Deze kunnen opgekweekt worden tot kleine kiemen die uit zullen groeien tot een heuse Acacia-boom.

Dooky
Wij gaan in september op kraamvisite en dan vind ik het zelf leuk om iets te duurzaams te geven, in de zin van ‘lang mee gaan’. Als je een pakje rompers of schattige sokjes geeft (waar niks mis mee is  overigens) is dat leuk voor even, want daar groeien ze snel uit. Ik probeer graag iets te geven wat jaren mee kan. Voor Nimra gebruikten wij zelf Dooky voor de maxicosi en ik  vind dan ook een geweldige uitvinding. Je haakt het doek via zachte ringetjs om de maxicosi en je bent Ready to go! Het doek beschermt tegen UVA en UVB stralen en is van ademend katoen gemaakt. Door de ringetjes is er zelf nog meer ventilatie waardoor er geen kans is op oververhitting (niet dat Nederland nou heel vaak heet is). Toch staat er wel een zonnetje en klein baby’s kunnen last krijgen van de zonnestralen in hun oogjes dus dan is Dooky ideaal.
dooky
dooky

Sophie de Giraf
Wij zijn fan van het eerste uur van deze snoezige Giraf. Nimra heeft heerlijk als baby gespeeld met Sophie. Dit speeltje is tevens een bijtring en is ideaal voor onder de douche doordat het van 100% natuurlijk rubber is gemaakt. Inmiddels is zij 2 jaar en gek op de dieren van de dierentuin en boerderij. De Sophie de Giraf  pluche knuffel is ook echt een lieveling van Nimra. Het kan ook bijna niet anders doordat hij zo schattig is. We hebben nog een verjaardagsfeestje van een ander kindje dus die krijgt van ons een Sophietje! En misschien wordt dat dan deze leuke badset.

sophie de giraf badsetsophie de giraf knuffel

 

Nou tot zover deze Bewuster back to school blog! Hopelijk heb je  er iets aan gehad of heb je tips voor mij!

Linda van Aken had ook nog een leuke tip voor ons. Een Wobbelboard alternatief. Dit is een heel duurzaam speeltje. Ben je hier benieuwdnaar? Kijk dan even bij Wobbel kopen.

1 Comment

  1. Karlien Huisman

    augustus 23, 2017 at 4:13 pm

    Mijn ultieme groen tip is de Joshua Joshua afvalbak met vier compartimenten.

    Zo scheidt je makkelijk plastic, papier, glas en restafval op een plek en bespaar je ook ruimte in huis .

    Goed voor het milieu dus en goed voor jezelf, moeiteloos bewust zijn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *