Lifestyle

Op vakantie met de caravan waar moet je op letten?

By  | 

Op vakantie met de caravan waar moet je op letten?

Op vakantie met de caravan waar moet je op letten? Het lijkt wel of ik elke blog tegenwoordig met dezelfde zinnen inleid, maar ik kan er gewoon niet omheen. En de hele wereld ook niet. We zitten in een crisis en er is gewoon nog niet echt zicht op verlossing of mega corona versoepelingen. Dit betekent dat we creatief moeten zijn als het gaat om het vieren van de vakanties. Als we niet in een lockdown zitten dan kunnen we in ieder geval Corona Proof in eigen land op vakantie. Nu hebben we gemerkt dat de vakantiehuisjes in Nederland echt een stuk duurder zijn geworden. Daarnaast durf je ook niet echt iets vast te leggen omdat je niet zeker weet of die vakantie wel kan doorgaan. Vandaar dat ik wat meer onderzoek wilde doen naar de aanschaf van een (sta)caravan en alles wat daarbij komt kijken.

Caravan of stacaravan

Ik wist het eerst ook niet maar er zitten nog verschillen in de caravans. Zo kun je kiezen voor een stacaravan of een gewone caravan. Een stacaravan heb je gewoon op een vaste plek. Deze wordt dan bijvoorbeeld middels Caravan transport naar elke gewenste bestemming in Nederland of elders in Europa gebracht. Als ie eenmaal staat dan staat ie. Het voordeel is dat je dan voor een veel groter model kan kiezen en zelfs wel voor een luxe chalet. Je kunt ook kiezen voor een normale caravan en die plaats je op je trekhaak.

stekelbos transport
Stekelbos transport

Het aantal slaapplekken

Denk na of je de caravan alleen met zijn tweetjes wilt gebruiken of dat je ook logeetjes wilt oppikken. Hoeveel plek is er eventueel op de grond en is er ruimte waar je extra matrassen kunt opbergen?

Hoeveel leefruimte denk je nodig te hebben?

Stel jullie zijn echt mensen die houden van lekker veel buiten zijn. Dan wil je de caravan alleen gebruiken als slaapplek. Qua indeling kun je dan zoeken naar eentje met een kleine leefruimte. Als je juist kids hebt en ’s avonds lekker binnen wilt zitten dan is er eentje met een grotere leefruimte aan te raden.

Let op het gewicht

Het is belangrijk om te weten wat jouw auto precies aan gewicht kan trekken dus zoek dit eerst uit voor je een caravan aanschaft. Let op de kogeldruk. Daarover staat meer informatie op het plaatje op de trekhaak. Dit is het verticale, maximale gewicht dat op de trekhaak mag steunen.

Indeling

Wist je dat elke caravan een andere indeling heeft? Sommige hebben bijvoorbeeld de keuken en zithoek aan het begin en het slaapgedeelte juist weer achterin. Maar het kan ook omgekeerd zijn. Bedenk of dit belangrijk voor jullie is.

caravan
Photo by Caleb George

Douche, wc en kachel

Dit zijn wat mij betreft wel hele belangrijke elementen die niet mogen ontbreken. Ik weet wel dat mensen die bijvoorbeeld met de caravan naar de camping rijden niet perse een douche nodig hebben want dat doen ze daar. Voor mij is dit wel een must. Je kunt dus bij aanschaf/huur letten of er een douche en wc inzitten. Daarnaast kun je ook eens kijken naar een douchetent. Deze zet je op als een tentje en daar kan je in douchen naast de caravan. Ja en dan heb je natuurlijk ook nog de vraag: Wel of geen kachel? Wat mij betreft echt ook een must, omdat we in Nederland wonen en het weer onvoorspelbaar is.

Voortent luifel of fietsendrager

Ben je van plan lekker veel buiten te zitten? Dan is een voortent ideaal net als een luifel. Ga je vaak lekker fietsen? dan is de fietsendrager ook geen overbodige luxe.

Affin, lot’s to think about! Tot zover deze blog over: Op vakantie met de caravan waar moet je op letten?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.