Lifestyle

Checklist vakantie met kids

By  | 

Checklist vakantie met kids

Checklist vakantie met kids. Yes, we kunnen toch nog op vakantie dit jaar. Dat hadden we niet meer verwacht. Misschien ben je daarom niet helemaal summer body ready, maar wie is dat wel in 2020? De kids zijn je eeuwig dankbaar als jullie toch lekker naar een zonnig oord gaan. Even een week of twee ontspannen, zonnen, spelen en zwemmen. Een strandvakantie in Frankrijk, Spanje, Italië of Kroatië is een echte aanrader. Maar wat mag je nou niet vergeten in te pakken als je met de kids weggaat? 

Op vakantie Photo by John-Mark Smith on Unsplash

Zoethoudertjes voor onderweg

Je wilt niet weten hoelang een vliegreis of autorit naar het buitenland duurt met een jengelend kind. Zorg ervoor dat je altijd spelletjes, een tablet, een knuffel en papier met potloden meeneemt voor je kleintje. Toch vergeten? O nee! Vermaak je kind dan met spelletjes voor onderweg. ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’ bijvoorbeeld. Of laat je kleintje alle caravans tellen die jullie tegenkomen. Dan is hij wel even zoet. Hopelijk kun je zo een groot deel van de reis overbruggen.

Hangmat

Koop een hangmat en neem die mee op vakantie. Ze zijn licht en passen in elke koffer of caravan. Met een hangmat verander je jouw tuin of vakantiehuisje in een waar tropisch paradijs. Lekker (voor)lezen of luieren in de hangmat. Laat dat vakantie gevoel maar lekker over je heen komen.

Hangmat gespot op hangmatwereld.nl

Waterschoenen

Hoeveel ouders hebben er al op het strand gestaan met een kind wat teleurgesteld is als het strand geen zandstrand blijkt? De scherpe steentjes of soms zelfs stukjes glas (!) prikken in de kleine kindervoetjes en daar wordt niemand blij van. Stop daarom altijd waterschoenen voor je kind in de koffer. Zo kan je kind zich urenlang vermaken op het strand en in de zee. Tip: koop voor jezelf ook waterschoenen! Dan kunnen jullie samen over het strand struinen zonder zere voeten. Nu zit er nog maar één ding op: onbeperkt genieten van de vakantie.

waterschoen
waterschoen

Badkleding voor je kids

Klinkt logisch, maar je mag badkleding voor je kind echt niet vergeten. Kids willen altijd zwemmen als ze eenmaal een zwembad of de zee gezien hebben. Lekker spetteren en in het water springen. En je moet er toch niet aan denken dat je kleintje het te warm krijgt op vakantie? Dan worden het lange dagen, ook voor de papa’s en mama’s. Neem voor de zekerheid altijd een extra bikini, badpak of zwembroek mee voor je kleintje. Ook heel handig voor ‘ongelukjes’.

Toilettasje en de EHBO-kit

Make-up en scheergel hoeven er nog niet in natuurlijk, maar hoe leuk als je kind zelf zijn toilettasje met een tandenborstel en tandpasta kan meenemen. Kijk hem eens trots over de camping stappen. En nu we het toch over toilettassen hebben, vergeet vooral de EHBO-spulletjes niet. Pleisters, paracetamol, neusspray, muggenspul, zonnebrandcrème en een ontsmettingsmiddel zijn onmisbaar op vakantie. Net als een oneindige voorraad kusjes voor op blauwe plekken. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.