Beauty

Checklist voor als je plastische chirurgie overweegt

By  | 

Checklist voor als je plastische chirurgie overweegt

Het is geen geheim: tegenwoordig kun je alles aan je uiterlijk laten veranderen door middel van plastische chirurgie. De cosmetische klinieken zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten en iedereen kent wel iemand die iets aan zijn of haar uiterlijk heeft laten doen. Van ooglidcorrectie, borstvergroting tot haartransplantatie. Ondanks dat cosmetische ingrepen dus steeds gewoner worden, blijft het iets dat je goed moet overwegen. Je hebt immers maar één lichaam, dus daar moet je goed voor zorgen en zuinig op zijn! 

5 belangrijke stappen als je een plastische ingreep overweegt

Overweeg jij plastische chirurgie? Zorg dan dat je een weloverwogen keuze maakt. Neem geen impulsieve beslissingen en laat je goed informeren. Onderstaand vind je 5 belangrijke stappen om tot een weloverwogen besluit te komen. 

Stap 1. Breng je verwachtingen in kaart

Zorg dat je heel goed voor jezelf weet wat je verwacht te zien nadat de cosmetische ingreep heeft plaatsgevonden. Welk resultaat wil je zien? Schrijf het desnoods op! Dan kun je dit samen met de plastisch chirurg of behandelend arts doornemen. Dan weet je van tevoren precies wat je wel of niet kunt verwachten. 

Stap 2. Kies waar je de ingreep wilt laten doen

Ga op zoek naar een kliniek of plastisch chirurg die de ingreep kan verzorgen. Laat je informeren door mensen om je heen. Lees reviews en beoordelingen en vraag desnoods om een kennismakingsgesprek. Het is heel belangrijk dat je nagaat of de juiste papieren aanwezig zijn. Kies bijvoorbeeld voor een kliniek met een ZKN Keurmerk, dan weet je zeker dat ze voldoen aan alle wet- en regelgeving rondom plastische chirurgie. Gebruik bij deze keuze ook gewoon je gezonde verstand. Lijkt een deal te mooi om waar te zijn? Dan is het dat vaak ook! 

borstvergroting veldhoven kliniek 2023
Foto: borstvergroting Veldhoven kliniek

Stap 3. Laat je goed informeren

Leg contact met de kliniek en maak eerst een afspraak om je te laten informeren. Denk aan zaken als: wat houdt de ingreep in? Hoelang duurt het? Hoelang duurt het herstel? Wat kost het? En vooral dus weer: wat mag je als resultaat verwachten? 

Stap 4. Denk er nog een keer goed over na! 

Je weet nu wat je wilt, door wie je het wilt laten doen, wat je mag verwachten en hoeveel het kost. Dan volgt nu een hele belangrijke stap: denk er nog even heel goed over na! Plastische chirurgie, zoals een ooglidcorrecties, een borstvergroting, een haartransplantatie of liposuctie, kan niet meer zomaar ongedaan gemaakt worden. Je moet dus heel zeker weten dat je de ingreep wilt laten doen. 

Stap 5. Bereid je goed voor

Belangrijk puntje: zorg dat je de kosten voor de ingreep kunt betalen. Verder is het handig om vrij te nemen voor je herstel. Zorg ook dat er iemand is die voor je kan zorgen in de dagen nadat de je bij de plastisch chirurg bent geweest. Als dat nodig is, natuurlijk! 

Je bent prachtig!

Ik hoop dat je met deze stappen een weloverwogen beslissing kunt nemen als je overweegt om een plastische ingreep te ondergaan. Weet ook dat er heel veel vrouwen zijn die iets aan hun uiterlijk hebben laten doen. Het wordt niet altijd hardop gezegd, maar vraag maar eens om je heen! Het zal je verbazen hoeveel vriendinnen en/of hun moeders ervaring hebben met plastische chirurgie. Maar onthoud: je bent prachtig zoals je bent en oneffenheden horen ook bij ons mensen. Maar jij hebt net zoveel recht als ieder ander om je mooi te voelen en goed in je vel te zitten! 

Tot slot

Niet verder vertellen… Stap 1 tot en met 4 heb ik inmiddels doorlopen. Ik ga NU bellen en een afspraak maken om die groef tussen mijn wenkbrauwen weg te laten spuiten. Lang leve ouder worden! 😉 Tot zover deze blog: Checklist voor als je plastische chirurgie overweegt.