Roddelfabriek

Chip batterij Samsung

By  | 

Chip batterij Samsung

Duizenden mensen hebben in de afgelopen tijd de batterij van hun mobieltje gesloopt. Zij dachten na het zien van diverse online video’s het bewijs te hebben dat hun telefoon werd afgeluisterd door de overheid. Huh say what?
Er verschenen inmiddels meerdere filmpjes op het internet, met Samsung-telefoons, die daadwerkelijk een soort antenne achterop de batterij hebben. Complotdenkers hebben het verhaal bedacht dat de overheid hiermee je telefoon zou kunnen afluisteren. Zij moedigden in die filmpjes iedereen aan de antenne van hun batterij te slopen.

Simpel

Het is echter simpel: het gaat om een antenne voor NFC-technologie. NFC (Near Field Communication). Met behulp van NFC kunnen apparaten draadloos over korte afstand (max. 10 centimeter) communiceren. Hoewel nog niet op grote schaal toegepast biedt dit o.a. mogelijkheden voor draadloos betalen met een smartphone. Juist omdat het een zeer klein bereik heeft is het veilig. De bekende OV-chipkaart werkt met dezelfde technologie.

Wie de NFC-antenne van zijn batterij verwijdert maakt zijn telefoon dus ongeschikt voor dergelijke toepassingen. Ook andere merken hebben zo’n antenne maar die zit vaak in de achterkant van het toestel verwerkt. En wellicht ten overvloede: de overheid luistert hiermee je telefoon niet af? Toch? U never know met die Chip batterij Samsung

Chip batterij Samsung

Advies: Het verhaal over het afluisteren van mobiele telefoons met behulp van een chip in de batterij is volslagen onzin. Of juist niet.. het blijft lastig di soort dingen als het gaat om de Chip batterij Samsung 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.