Lifestyle

Christmas, here we come 

By  | 

De zomer is nu echt voorbij en de herfst is in het land. Het enige lichtpuntje? Christmas komt weer een beetje dichterbij! Hoe dan ook, het is nooit te vroeg om de kerstsfeer in huis te halen. Inspiratie nodig? Lees dan hieronder verder.  

Verhalen 

Niets helpt je beter om in kerststemming te komen dan er verhalen over te lezen, te horen of te zien. Er bestaan bijvoorbeeld een heleboel leuke feel good romans waardoor je je al vanaf de eerste pagina in december waant. Een populaire favoriet? Christmas shopaholic van Sophie Kinsella. Leg dan nog je favoriete kerstplaylist op de achtergrond op en het kan niet meer stuk. Als je huisgenoten ermee akkoord gaan, kan je ook al je favoriete kerstserie of je lievelingsfilm kijken. Geniet ervan! 

DIY: kerstitems  

Ben je een handige harry of een creatieve duizendpoot? Ga dan zelf aan de slag. Van mooie kerstkransen tot zelfgemaakte kaarsen en originele kerstballen: keuze genoeg. Misschien kan je je eigen adventskalender ook maken?  Of nog een tip: probeer zelf de figuurtjes voor in je kerstboom te breien. En vergeet zeker ook de klassieker niet: kerstkaarten maken. Of je ze nu helemaal ineen knutselt met de hand of ze via een online platform maakt om bijvoorbeeld met foto’s te werken, sowieso zal je scoren met het unieke resultaat.  

kerst kaartje gezin
Kaartje gespot op kaartje2go.be

Cadeautjes scoren   

Ja, je kan nu al kerstcadeautjes scoren. Als je gaat shoppen met je mama, je zus of je beste vriendin, is het altijd leuk om nu al kerstcadeautjes te zoeken. Wie weet vind je op dat moment wel onverwacht hét ideale boek voor je opa of die prachtige oorbellen voor je nicht. En een groot voordeel: je bent hoogstwaarschijnlijk een van de weinigen die daar al mee bezig is. Dus: bye bye stress omdat er te veel volk is en de wachtrijen aan de kassa te lang zijn.  

Versiering 

Ben je een echte kerstaddictDan kan je de zware middelen – oftewel de kerstversiering – al bovenhalen. Zet je kerstboom maar al uit en haal die lichtjes van onder het stof. Om het echt gezellig te maken, kan je misschien aanvullen met kaarsjes? Met de dure energieprijzen is dat ook een winstje voor je bankrekening. Eventueel kan je de kerstkaartjes die je vorig jaar gekregen hebt ook uitzetten, totdat je de nieuwe in de bus ziet vallen.   

En de belangrijkste tip: geniet al met volle teugen van de voorbereidingen! Voor je het weet, is kerstmis alweer voorbij.  Zie ook Kerst 2019.