Lifestyle

Corona ervaring persoonlijke blog

By  | 

Corona ervaring persoonlijke blog

Corona ervaring persoonlijke blog. Ik had echt nooit gedacht dat ik ooit deze blog zou schrijven. Maar het is zo. Ik ben onlangs positief getest op Corona. En ik heb speciaal hierover een blog geschreven om mijn ervaring met jullie te delen. Ik heb milde Corona gehad en ik ben ontzettend dankbaar dat het hierbij is gebleven. Wel had ik veel last van smaak en geur verlies. Was alles zout en kreeg ik een allergie die ik eerder niet had. Lees hier mijn verhaal.

Fit voordat ik positief getest was

Ik at gezond (elke dag groentes en eiwitten), sportte 1 of 2 x per week en ik liep 3x per week een uur buiten. Ik ben dubbel gevaccineerd. En ik heb een actief leven, sta 5 dagen per week vroeg op en mijn dagen duren dagelijks tot 23.30 dan ga ik meestal naar bed (of later).

Hoe weet je of je Corona hebt?

Voordat ik er achter kwam: Had die week al 3 avonden na het avondeten liggen slapen 1 a 2 uur slaapjes. Doe ik nooit. En het eten smaakte me eigenlijk al een week niet echt, heb meerdere keren gezegd dat ik iets minder smakelijk vond, McDonalds waar ik altijd van kan genieten deed me niks en koffie van m’n moeder die ik normaal lekker vond stond me ook niet aan.

positieve corona test

Dag 1 Corona ervaring

Ik kom er toevallig achter heb niet echt klachten, licht keel kriebeltje, beetje buikpijn, beetje zwaar hoofd, beetje achterhoofd pijn en ben wel moe. Ik heb al vanaf 3 dagen geleden elke avond na het eten een slaapje gedaan. Iets was ik niet echt vaak doe. Ook vandaag op woensdag heb ik na het eten 1.5 uur geslapen. Ik deed de test enkel en alleen omdat ik de volgende dag op de set moest zijn en wij doen altijd van te voren een test. De zelftest wees dus tot 2x toe positief uit. Ik was best in shock want ik had echt niet verwacht dat ik Corona had. Ik dacht altijd dat je het wel weet als het zover is. Nou mooi niet.

Dag 2 corona ervaring

Ik weet nu dat ik corona heb en blijf in bed. Daardoor geef ik er meer aan toe aan mijn vermoeidheid en doe ik deze dag wel 3x een dutje, heb geen zin om iets te doen ben hele dag in bed, ook niet echt zin om te lezen of serie te kijken. Heb hoofdpijn maar niet super erg eerder zeurderig en verhoging 38,4. Verder beetje keelkriebel 1 x in de 3 uur een hoestje. Ben stiekem een beetje in shock ik had nooit verwacht dat ik echt ooit Corona zou krijgen. Ik denk ook dat ik de omicron mild variant heb omdat ik het zo mild heb allemaal en ik maak me ook zorgen om morgen. Verder googel ik nog even op omnicron vergeleken met delta, maar word niet echt wat wijzer.

Vandaag moet ik ook naar de GGD om een officiele echte test te doen. Heel gek, normaal ga je erheen en weet je niet of je Corona hebt. Nu ging ik erheen wetend dat ik Corona heb en dus anderen kan besmetten. Ik hou zoveel mogelijk afstand en vertel de meneer die mij de test geeft dat ik weet dat ik Corona heb. Hij zegt, geen probleem ik heb niet voor niks dit pak aan.

positief getest

7 of 8 uur later krijg ik de GGD test uitslag via digid. Ik ben echt positief, als ik nog twijfel had dan was deze nu wel echt weg. Ik maak me zorgen om morgen. Dat is dag 3 en ik lees overal dat het dan erger kan worden. Maar ja is het wel dag 3? Ik had natuurlijk al last van vermoeidheid en dat dingen niet zo lekker smaakten een aantal dagen voor dag 1…

wat heb je nodig als je corona hebt
Thee, thermometer, spul tegen spierpijn, tissues, schoonmaakdoekjes om deze hele tijd alles wat je aan raakt te ontsmetten…

Dag 3 Corona ervaring

Ik ben zo blij ik voel me niet slechter op dag 3. Ik word redelijk energiek wakker en ga na het douchen en ontbijten de was doen, 2 bedden verschonen, de badkamer schoonmaken en dweilen, de was ophangen. Daarna ben ik wel weer moe en ga ik terug naar bed. Ik heb geen hoofdpijn meer en niet echt spierpijn meer. Nog wel verhoging 37,8/ 38,2.

Vandaag doe ik maar 1 dutje in de middag van een uur en in de avond nog een keer een 10 minuten nap. Ik voel me wel oké al ben ik wel moe en heb ik geen zin om bijvoorbeeld even een haarmasker in te doen. Ik bel lekker de hele avond met vriendinnen die ik nooit spreek. Mijn kinderen testen ook vandaag op Corona. Mijn ene kind heeft ook Corona en de andere niet. Gelukkig hebben ze beiden helemaal geen klachten. Mijn smaak wordt steeds minder en ik ruik echt alleen nog wasmiddel direct uit de fles, maar geen lichtere geuren.

Dag 4 Corona ervaring

Ik word echt normaal wakker vandaag alsof ik niet ziek ben. Ik stofzuig mijn kamer en de andere kamers. Daarnaast vouw ik 2 wassen op. Ik klink wel ziek want mn stem is een beetje weg en ik heb een verstopte neus welke ik niet eerder had. Maar verder voel ik me beter. Mijn vriendin heeft heel lief zoetigheid gebracht (voor de deur). Ik vind ze heerlijk ook al proef ik niet of een cakeje naar chocola of naar aardbei smaakt ik proef alleen dat ie lekker zoet is. Vandaag ga ik voor het eerst weer werken online. Ik schrijf deze blog die je nu leest en ik geef 5 uur lang online acteerworkshops. Dit ging prima en ik was erna ook niet extreem moe. Dit is de eerste dag weer dat ik geen slaapje heb gedaan. Ik heb nog wel een beetje spierpijn in mijn schouders. Verder zit ik nu weer op normale temperatuur ( 37,4) en heb ik geen verhoging meer. Dit was tot nu toe weer de meest normale dag.

Alles is zout

We hebben in de avond een eettest gedaan. Ik proefde niet het verschil tussen een patatje mayo of een patatje knoflooksaus. Ook proefde ik geen verschil tussen ketchup en sambal. Wel is alles zout bij het avondeten. Ik pas wat appelmoes wat ik nooit eet en meng dat met mijn avond eten. We hebben vandaag voor het eerst met zijn vieren aan tafel gegeten wel ver van elkaar. Ik bel de hele avond met familieleden uit het buitenland met wie ik nooit spreek, ik heb ze gemist en ik besef me dat ik ze echt vaker moet bellen. Ik laat mijn kind die geen Corona heeft ook even met mijn benen knuffelen want kinderen zijn zo gewend om te knuffelen en het wordt anders mentaal te zwaar.

Dag 5 zondag Corona

Ik word echt beter wakker ben vooral echt opgelucht elke ochtend dat ik wakker word dat ik geen terugval heb. Vandaag heb ik helemaal geen klachten meer, behalve dat ik het wel fijn vind dat ik nergens heen hoef en dat ik een beetje kan hangen. Ik proef niks, dat is jammer ik kan thee met melk niet van koffie met melk onderscheiden en een donut smaakt ook vandaag weer naar suiker, zonder vanille of chocolade smaak. Ik eet ’s middags soep, het is paprikasoep maar het had iedere andere soep kunnen zijn, al zou het spinaziesoep of spruitjes soep zijn… Wel proef ik duidelijk dat alles heel erg zout is. Ik eet weer alles met appelmoes en dit doe ik de rest van de week.

Dag 6 + dag 7 Corona

Officieel mag ik vandaag al de deur uit, want ik ben klachtenvrij dus ik ben niet meer besmettelijk. Ik blijf nog wel thuis deze dagen want ik heb natuurlijk geen smaak en geen reuk en het is niet duidelijk of je dan eventueel nog besmettelijk bent hierdoor. Plus ik heb het altijd zo druk met klussen en momlife dat ik zo’n weekje rust wel even goed kon gebruiken om weer op te laden en te stil te staan bij de kleinere dingen in het leven die ook heel waardevol zijn.

Dag 10 Corona opeens allergie

Er gebeurt iets vreemds. Ik krijg een vreselijke jeuk aanval voor mijn gevoel volkomen uit het niets. Ik heb heel veel jeuk aan mijn benen. Zo erg dat ik mijn broek moet uitdoen en sta te krabben.

allergische reactie corona
allergische reactie na corona
jeuk corona allergie
jeuk corona allergie

De volgende dag krijg ik weer een enorme jeukaanval. Ik was op bezoek bij mijn oma en ik moest gewoon naar huis. Thuis schrok ik echt van wat ik zag ik had overal over mijn hele lichaam vreemde rode bulten, ik leek wel een maanlandschap. Wat hielp was weer alle kleren uit en sudocreme smeren overal.

De dagen erna krijg ik steeds op andere momenten deze jeuk aanvallen. Ik twijfel over voeding en over wasmiddel, omdat het ook steeds gebeurt als ik in de auto ben geweest verdenk ik ook de auto. Dat ik misschien allergisch ben voor de auto of de buitenlucht. Ik stress me heel erg want ja dit is niet te doen deze allergie aanvallen. Als ik mijn kleding uittrek gaat het binnen 20 minuten weg. Ik raak er langzaam van overtuigd dat ik dus wellicht allergisch ben voor mijn kleding en kennelijk niet al mijn kleding want in mijn pyjama gaat het altijd goed.

Dag 15 ik blijk allergisch voor wol achtige materialen opeens

Nadat ik steeds bij mezelf verschillende soorten stoffen testte kwam ik erachter dat ik niet meer tegen wol en sommige polyester kan dit is wel een probleem natuurlijk omdat ik op de set vaak kleding aan moet. Toch blijf ik positief en ben ik dankbaar dat het niet voeding is, maar dus stof. Ik heb liever een bepaalde stof nooit meer aan dan dat ik bijvoorbeeld opeens nooit meer koffie mag drinken…

Dag 20 menstruatie blijft uit

Dit is niet leuk, die blijft dus helemaal weg, ik schrik hiervan en ik wacht de komende maanden af. Wordt vervolgd

Tot zover deze blog Corona ervaring persoonlijke blog hierbij nog wat vragen en antwoorden:

Hoelang moet je in quarantaine als je positief getest bent

Wanneer mag je volgens GGD uit Quarantaine:

  • Als je gevaccineerd bent tegen corona en geen klachten hebt, mag je 3 dagen na de test uit isolatie ( en klachtenvrij bent).
  •  Als je niet gevaccineerd bent, dan mag je 5 dagen na de test uit isolatie ( en klachtenvrij bent)

Verder had ik zelf nog een paar vragen waar ik nu inmiddels het antwoord op heb

Hoe weet je welke Corona variant je hebt?

Dat zul je niet weten want dat geven ze je niet door, ook niet als je het vraagt. Ik heb gebeld en gevraagd. Geen antwoord op.

Ben je nog besmettelijk als je niets proeft

Hier heb ik ook geen antwoord op gevonden. Je moet klachtenvrij zijn om niet meer besmettelijk te zijn, maar er staat nergens of dat ook een klacht is. Veel mensen proeven en ruiken weken/maanden niks en die gaan ook gewoon de deur uit.

Corona herstelbewijs

Deze krijg je 11 dagen na je positieve officiële GGD test. Het mooie van dit document is dat je dan een jaar lang dit bewijs kunt gebruiken om te reizen of naar restaurants etc te gaan. Het is een soort gratis toegangsbewijs en hierdoor hoef ik geen booster prik het komende jaar.

Tot zover mijn corona ervaring hopelijk heb je hier wat aan.

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.