Kinderen

Corona thuis blijven wat kun je doen met kinderen geen school

By  | 

Corona thuis blijven wat kun je doen met kinderen

Corona thuis blijven wat kun je doen met kinderen. OMG door het Corona virus zijn de scholen dicht. We zijn gewoon serieus allemaal getroffen sinds we thuis moeten blijven met de kinderen nu er geen school is. Wij als ouders zullen de kinderen moeten vermaken voor 3 weken. Ja dat is best lang. Vooral omdat we nergens met ze heen kunnen. Normaal gesproken kun je de kids in de vakantie op dagjes uit mee nemen of met ze op vakantie gaan. Maar nu kan dat helaas niet meer. Er zijn geen vluchten naar het buitenland. De bioscopen zijn dicht. Het zwembad is dicht. Shit! Maar gelukkig kunnen we wel naar buiten.

Artis is open

Natuurlijk is Artis een duur grapje en kunnen we niet elke dag naar Artis. Tenzij je er in de buurt bent dan is het echt wel waard om een jaar abonnement aan te schaffen. Ze hebben er een fantastische speeltuin en je kunt er de hele dag dieren kijken. Maar goed Artis is dus een optie. Neem een tekenblok mee en laat ze een dier na tekenen. Daarna kun je met je kinderen praten over de dieren of er een boekje bij pakken.

Het bos maak een speurkaart

Ook het bos is gewoon geoorloofd. Je kunt dus lekker een dagje met de kids naar buiten. Maak van te voren een speurkaart/ bos bingo kaart. Op deze kaart staat wat ze allemaal moeten verzamelen. Bijvoorbeeld een tak, een geel blad, een rood blad, een eikel, een bloem een speciaal object etc

Naar het strand even lekker uitwaaien en schelpen zoeken

Zandvoort, Katwijk,Noordwijk, IJmuiden… Je kunt lekker met de kids gaan uitwaaien op het strand. Daarnaast kun je de kinderen naar hartenlust schelpen laten zoeken die ze daarna thuis weer kunnen schilderen. Je kunt zoveel leuke dingen doen met schelpen. Google even: schelpen knutselen.

foto pinterest
foto pinterest

Kikkerdril zoeken en kikkertjes vangen (en weer vrijlaten)

Mijn kinderen zijn heel lief met dieren. Dagelijks kijken ze ook in de sloot of er al kikkerdril is. Als dat eenmaal zo is gaan we samen thuis een bak maken met slootwater en plek voor de kikkerdril. In de bak komen stenen zodat ze ook op het droge kunnen. Zo kunnen de kinderen langzaam zien/leren hoe de kikkerdril van kikkervisjes naar kikkertjes gaan. Daarna laten we ze weer los in de natuur. Op natuurmonumenten vind je meer info.

Speurtocht

Wat natuurlijk altijd leuk is, is om een speurtocht in het bos te doen met de kids. Dit kost natuurlijk wel enige voorbereiding. Kies voor Gratis gps-speurtocht in bos voor kinderen en laat je verrassen.

Tot zover deze buitenactiviteiten

Er zullen er vast nog meer bijkomen maar dit is wat wij nu alvast op onze to do list hebben staan. Be safe! Denk aan je medemens en mijd sociaal contact voorlopig! Verder kun je zelf starten met een hardloopschema of je kind inschrijven als kindermodel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.