Lifestyle Blog

Corona veilige uitstapjes met het gezin

By  | 

Corona veilige uitstapjes

Corona veilige uitstapjes. Het duurde even voordat ik een beetje een draai heb kunnen geven aan de ‘new normal’. Het is eigenlijk toch van de zotte dat de hele wereld thuis in quarantaine zit? Nu heb ik nog het geluk dat ik in een huis woon met en tuin en dat de kinderen naar hartenlust buiten kunnen spelen. met dit opvallend mooie weer. Maar wat nou als je alleen een balkon hebt? Of als je een beetje klaar bent met het thuiszitten? Nou dan heb ik goed nieuws want je kunt best veel dingen nog gaan doen. Denk wel altijd aan je elkaars veiligheid. Vanaf 1 juni moet je in het OV verplicht een mondkapje dragen.

Huur of koop een bootje

We zijn echt gezegend met mooi weer deze mei vakantie. Ik kan niet anders zeggen dat ik ook merk dat mijn eigen humeur ook gewoon positiever is als het weer lekker is. Je kunt bijvoorbeeld naar het Amsterdamse bos en daar lekker een kano huren. Misschien heb je stiekem altijd al een eigen bootje willen kopen. Ik zeg in dat geval: NIEMAND BELOOFT JE MORGEN. Zekerheid bestaat niet dus als je het kunt missen dan gewoon lekker doen. Zo’n Maxima tender sloep met buitenboordmotor heb je vanaf 6250,-

Maxima 485 gespot op klopwatersport.nl

Huur een opblaas-jacuzzi

Wist je dat je tegenwoordig gewoon een jacuzzi kunt huren? Ik wist niet eens dat het bestond, maar het kan dus gewoon echt. Wij willen bijvoorbeeld niet een echte Jacuzzi in de tuin want het kost veel te veel geld om dat dagelijks warm en schoon te houden. Maar je hebt van die ‘net echte’ jacuzzi’s die je dan tegen ongeveer 85 euro per dag kunt huren. Er komen dan meestal wel bezorgkosten bij kijken a 30 euro maar toch. Wij hebben dit laatst gedaan en het beviel zo goed! De kids hebben heerlijk gezwommen en ‘s avonds nodigde ik een vriendin uit en kletste we bij in de jacuzzi. Echt top en een aanrader en behoort tot Corona veilige uitstapjes want je kunt 1.5m afstand houden.

Bubbelbad jacuzzi op locatie
Jacuzzi op locatie

Picknicken

Ik vroeg eens aan Nimra: ‘Wat wil jij vandaag met mama doen?’ Haar antwoord was ( en is eigenlijk altijd) ‘Picknicken’! Ze vindt het samen zijn heel gezellig en ze houdt van de details; het kleedje, de servetjes, de bijpassende bordjes etc. Met de 1.5 meter regel mag je 3 mensen uitnodigen of 3 kindjes. Nou hartstikke leuk om ergens in het park een leuke picknick voor de te bereiden en het kost je alleen maar eten en drinken.

picknick
Photo by Micheile Henderson on Unsplash

Step of skate er op los

Ik weet hoe gek dit klinkt. Ik heb jaren niet gestept. Maar we hebben nu een stunt-step van Noah en dat is een heel fijn ding. Deze is ook geschikt voor volwassenen. Ik vind het zelf best fijn om in plaats van te wandelen of te fietsen, even lekker te steppen. Dus doe ik dat nu een stuk vaker. Daarnaast heeft het hele gezin ook skates, dus ook dat is een optie. Ja je moet een beetje creatief zijn met in principe het zelfde rondje te doen. Tot zover de Corona veilige uitstapjes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.