Lifestyle

Corona versoepelingen

By  | 

Corona versoepelingen en health

Corona versoepelingen. Ik ben mij er zeker van bewust dat we nog steeds in het Corona tijdperk leven. Toch is er natuurlijk veel veranderd sinds die alles omvattende lockdown. Ik moet zeggen dat ik soms nog steeds niet kan geloven dat we echt onze vrijheid hebben opgegeven en allemaal als schaapjes in de lockdown zijn gegaan. Gelukkig ook maar, want we hebben op deze manier heel wat mensenlevens bespaart en natuurlijk voorkomen dat de uitbraak veel groter zou worden.

Versoepelingen

Yes heerlijk al die versoepelingen. ‘Man man man’ wat was ik blij toen we weer naar het restaurant mochten. Ik weet nog precies wanneer dat was, want ik had gelijk gereserveerd bij mijn favo sushi restaurant op 1 juni. Ik had zoveel gegeten dat ik met buikpijn naar huis ging. Maar het was het zo waard! Wat ook een hele fijne versoepeling is, is dat de sportscholen weer open mogen. Gelukkig maar want een gezond en gelukkig leven begint toch wel met het letten op de gezondheid, bewegen en natuurlijk mental health. Het enige wat natuurlijk jammer is, is dat we dit jaar de leukste festivals hebben moeten missen. Maar goed; zoals het er nu uitziet komt dat wel weer in 2021.

 Corona versoepelingen
Bijf bewegen voor de Corona versoepelingen

Gezondheid

Terwijl ik deze blog schrijf ben ik een beetje lui en zit ik op de bank. Het regent en het waait buiten. Ik wil eigenlijk schrijven dat het zo belangrijk is om minimaal 1 uur per dag te bewegen. Nu zie ik mezelf niet even snel een ommetje maken, maar er zijn ook andere vormen van bewegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je huis opruimen en schoonmaken. Daarnaast is het zo belangrijk om niet te roken. Als je hier nu toch nog mee struggelt dan raad ik je aan in ieder geval over te stappen op E-sigaretten. Nicotine is natuurlijk niet gezond. Schadelijke stoffen als teer, stikstofoxide en koolmonoxide zijn niet aanwezig tijdens het verdampen van een E liquid, dus zo kan je langzaam afbouwen. En als je jezelf toch dwingt om lekker veel te gaan sporten dan zul je ook minder gaan roken. Win win toch?

Voeding

Ik ben een van de weinigen die niet is aangekomen tijdens de Corona periode. Voor mij was het een verademing dat ik alle tijd had om structuur aan te meten in mijn leven. Ik had namelijk elke dag: ‘niks!’ op de planning dus vond ik het juist makkelijk om me gewoon aan mijn dieet te houden. Bij mij gaat het eerder mis als ik op allerlei verjaardagen kom en in de file zit tijdens het avondeten, waardoor ik even snel langs de Mac rijdt. Nee bij mij ging het dus heel goed met mijn voeding. Zo goed dat ik zelfs 3 kilo ben afgevallen zonder er veel moeite voor te hebben gedaan. Ik volg een beetje het principe dat er 3 eetmomenten zijn en 1 tussendoortje. Daarnaast eet ik nooit na 18.00 uur ‘s avonds. Ik denk dat ik een soort balans heb gevonden tussen intermittent fasting en het Jasper Alblas dieet. Niet te veel en te vaak eten, maar wel altijd eten waar je trek in hebt. 

Handen wassen blijf dit doen voor de Corona versoepelingen

Mental health

Deze laatste is zo belangrijk. Hoe gaat het met je? Hoe gaat het echt met je? Vraag je naasten hoe het met ze gaat en vraag door. Heel veel mensen hebben enorme klappen opgelopen de laatste maanden met betrekking tot werk en/ of privé. . Sommigen zijn ontslagen of hebben hun zaak failliet zien gaan. Anderen hebben thuis gezeten met moeilijk opvoedbare kinderen, anderen hebben weer nieuwe inzichten gekregen. Praat met elkaar en ga in therapie als je denkt dat je daar wat aan hebt. Anyway get up, Go Somewhere and Do something! Dat is mijn motto voor deze zomer en doe dat natuurlijk altijd op 1.5 meter afstand. Ondanks dat we versoepeld zijn, is er geen vaccin en dus is er een kans op een terugval als we ons niet houden aan de regels. Tot de volgende blog. Ik ga braaf bewegen, namelijk mijn huis eens flink opruimen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.