Lifestyle

Creëer thuis een stijlvolle groene oase 

By  | 

Creëer thuis een stijlvolle groene oase 

Creëer thuis een stijlvolle groene oase . De zomermaanden naderen en alles om ons heen begint met de dag groener te kleuren. Blaadjes sieren de takken van bomen, bloemen bloeien in volle pracht en parken kleuren frisgroen. Hét perfecte moment om die groene pracht ook zelf in huis te halen. Of je nu een tuin, balkon of vensterbank hebt, het is tijd om met de vijf plantentrends van dit jaar het groene geluk te omarmen!

groene planten

1. Statementpotten die de show stelen

Plantenpotten zijn niet langer saaie achtergrondfiguren, maar echte blikvangers geworden. Tegenwoordig draait het allemaal om statementpotten die de aandacht trekken. Denk aan een bloempot voor binnen die je interieur een boost geeft of potten met gedurfde patronen die je planten een eigentijdse uitstraling geven. Voor degenen die van een beetje bling houden, zijn er zelfs metallic afgewerkte potten die je planten laten schitteren. Met deze plantenpotten voeg je persoonlijkheid en stijl toe aan het groen in huis.

Creëer thuis een stijlvolle groene oase : Statementpot voor planten.

2. Terug naar de natuur met duurzame materialen

In 2023 gaan we nog bewuster om met de natuur dan voorgaande jaren. We willen niet alleen groene planten, maar ook milieuvriendelijke plantenpotten. In plaats van plastic potten zijn we dol op natuurlijke materialen zoals keramiek, natuursteen en bamboe. Deze potten stralen niet alleen een warme, aardse sfeer uit, maar zijn ook nog eens goed voor Moeder Aarde. Duurzaam én stijlvol, een win-win! De Elhopotten zijn ook zeer duurzaam deze zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Het leuke aan deze potten is dat ze een unieke water overloop hebben wat het water geven een stuk makkelijker maakt. Voor buiten gebruik creëert het een waterbuffer.

Elho Greenville potten
Elho Greenville potten

3. Hangende planten voor meer hoogte en dynamiek 

Als je dacht dat je geen ruimte had voor meer planten, denk dan nog eens goed na. Hangende planten zijn dit jaar razendpopulair en echte eyecatchers in huis. Dankzij deze slimme oplossingen voeg je zelfs in de kleinste ruimtes groen toe. Je bevestigt hangende plantenpotten en -manden gemakkelijk aan het plafond met een haakje en fleurt daarmee lege hoeken op. Gaat je voorkeur uit naar een speelser effect in huis? Hang dan een aantal planten op verschillende hoogtes en breng meer levendigheid in je interieur. Wacht niet langer en laat die planten zweven!

4. Vakantie in eigen huis met exotische planten

Als plantenliefhebber mogen buitengewone flora-exemplaren niet ontbreken in je collectie. Dit jaar zien we vooral een toenemende interesse in exotische planten zoals de Philodendron Monstera, Croton variegatum Aucubaefolia en Alocasia Zebrina. Met hun unieke vormen en prachtige kleuren nemen ze ons mee naar tropische gebieden en verre landen waar we alleen maar van kunnen dromen. Geen wonder dat deze planten steeds geliefder zijn bij echte plantenverzamelaars!

mooie plant

5. Verhoogd niveau van stijl met plantenbakken op pootjes

Plantenbakken op pootjes tillen je interieur, zowel letterlijk als figuurlijk, naar een hoger niveau. Deze stijlvolle plantenbakken voegen extra elegantie toe aan ruimtes en creëren een gevoel van luchtigheid. Vooral plantenbakken met minimalistische metalen pootjes geven je planten een prominente plek in huis. Bovendien bieden ze extra ruimte voor decoratieve accessoires, zoals boeken, kaarsen of andere kleine planten. Met de verhoogde potten voeg je een boeiend element toe aan jouw planten en komen ze beter tot hun recht. 

Creëer thuis een stijlvolle groene oase 
Plantenpotten op pootjes gespot op 123planten.nl

2023 is het jaar waarin planten en potten de hoofdrol spelen in onze interieurs.

Met deze vijf plantentrends is er voor elk wat wils en ben je in staat om jouw persoonlijke stijl tot uiting te brengen. Geen zin om eruit te gaan? dan kun je online planten bestellen. Bovendien geniet jij van de gezelligheid en rustgevende ambiance die planten met zich meebrengen. Ga op zoek naar de perfecte plant(enpot) die je hart sneller doet kloppen en creëer een groene oase waar je elke dag van geniet! Tot zover deze blog: Creëer thuis een stijlvolle groene oase .