Lifestyle

Cursus Photoshop Amsterdam Review

By  | 

Cursus Photoshop Amsterdam Review

Cursus Photoshop Amsterdam Review. Vandaag ben ik eindelijk gestart met een voor mij redelijk belangrijke tweedaagse cursus; namelijk die van Adobe Photoshop bij grafischecursussen.nl. Ik wilde dit al heel lang omdat ik voor mijn werk veel met beeld te maken heb. Zoals jullie wel weten ben ik naast actrice/presentatrice ook blogger. Ik maak dagelijks veel foto’s voor zowel de blog als mijn instagram en ik wilde beter worden in het bewerken.

Dit is wat ik wil leren

Een schaduw op een foto weg halen
Mezelf uit een foto shoppen en in een andere foto plaatsen.
Een pukkeltje weg halen of vervelende baby haartjes.
Kleurcorrectie
Achtergrondvervaging

Keuze Grafische Cursussen

Ik heb gekozen om de cursus Photoshop basis te volgen bij grafischecursussen.nl omdat zij ook in Amsterdam zitten. Je kunt de cursus ook in Den Haag en Utrecht volgen. Je leert er te werken met lagen, mas­kers, over­vloei­modi, fil­ters, effec­ten, pixels, reso­lutie en meer. Na de cursus kun je zelfstandig aan de slag met het maken van collages, retouches, het aanpassen van kleuren, het vrij­staand maken van afbeeldingen en het optimaliseren van afbeeldingen voor het web of drukwerk.
Kosten: €575,–ex btw

Dag 1

Dag 1 start om 10.30 aan de Rijnstraat 170 in Amsterdam. Ik kom aan met mijn scooter die ik voor de deur parkeer. Samen met 3 mede cursisten worden we ontvangen door Angelo met koffie en thee. We hebben allemaal al Photoshop gratis gedownload van te voren en iedereen heeft een laptop mee en heel belangrijk ook een muis. Een muis is hard nodig omdat je die heel veel gaat gebruiken. Na een voorstelrondje beginnen we met foto’s te leren bewerken. Angelo legt eerst de basis uit en daarna krijgen we verschillende oefeningen. Bij elke oefening komt steeds een uitleg en daarna mag je het zelf doen. Als je iets niet snapt, of zoals ik steeds de volgorde vergeet, dan kun je dat opzoeken in het photoshop boek wat naast je ligt. Natuurlijk kun je ook alles aan Angelo vragen. Hij is heel geduldig en voor de eerste pauze heb ik maar liefst een toren uitgeknipt en deze in een raam bewerkt en de afbeelding ook nog eens glazig gemaakt.

Deel 2

Toen was het tijd om te lunchen. Via een online formulier mochten we onze keuzes doorgeven en stipt 13.30 zaten we aan het middagmaal. Voor mij was dit een beetje laat omdat ik zelf rond 12.00 lunch. Ik had een broodje geitenkaas en een broodje tonijnsalade. Beide aanraders als je hier van houdt. Daarna weer lekker verder. In dit tweede deel leerden we nog veel meer.

Cursus Photoshop Amsterdam Review
Angelo leert ons een karikatuur te maken van Hillary Clinton

Jurkje bewerken

Wat ik zelf mega interessant vond was hoe ik een jurkje een print kon geven. Dit is gewoon hoe Alixpress het ook doet. Check hier mijn resultaat:

Hier leer ik hoe ik een printje aan een jurk kan geven.

Hier leer ik hoe ik een printje aan een jurk kan geven. Het rechter plaatje laat geen diepgang zien, omdat ik daar vergeten ben de overvloeimodus op ‘Vermenigvuldigen’ te zetten. OEPS!

Nadat de workshop klaar is krijgen we huiswerk mee…. We mogen namelijk thuis lekker door oefenen. Ik ben zeer tevreden over de Photoshop cursus in Amsterdam. Ik heb namelijk heel veel geleerd en Angelo was erg geduldig.

Dag 2 Photoshop cursus Amsterdam

Vandaag is het dag 2 van de photoshop cursus Amsterdam bij Grafische Cursussen.

Ik heb de dagen ervoor geprobeerd te oefenen om helemaal bij te zijn, maar helaas had ik weinig tijd. Daarnaast lukte het me ook niet. Wanneer de tweede les dan ook start vraagt Angelo waar we problemen mee gehad hebben. Ik vertel hem waar ik niet mee uitkwam en hij laat me meteen zien hoe dat dan wel moet.

Nog leuker dan dag 1

Ik vind dag 2 nog leuker dan dag 1. Waarschijnlijk omdat we nu meer dingen leren die ik echt in het dagelijks leven kan gebruiken. Zo leren we eindelijk hoe je een foto kan retoucheren. Ik oefen meteen op Noah want hij heeft een foto met een haarplukje wat uitsteekt.

Belichting

We leren veel over licht en dat als je een donkere foto hebt gemaakt je deze nog heel fraai kunt oplichten met photoshop.

Cursus Photoshop Amsterdam Review
Photoshop leren belichten

Daarna leren we om de achtergrond mooier te maken. Zie maar op deze foto’s. Ik heb geleerd om die peuken te laten verdwijnen.

photoshop leren in amsterdam
Foto met kleurzweem en peuken erop
leren photoshoppen Amasterdam
Zelfde foto zonder peuken

We oefenen er de hele middag op los met aanwijzingen van Angelo en wanneer de les afgelopen is heb ik echt het gevoel dat ik heel veel kennis heb verkregen over wat Photoshop allemaal kan. Daarnaast heb ik ook gewoon 2 ontzettend leuke dagen gehad met Angelo en de medecursisten en hou ik hier ook weer goede contacten aan over voor future colabs. Dus dit is zeker absoluut een aanrader als je graag wilt leren photoshoppen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.