Lifestyle

Cv-ketel of warmtepomp?

By  | 

Cv-ketel of warmtepomp?

Cv-ketel of warmtepomp? Is jouw huidige cv-ketel aan vervanging toe? Dan is het mogelijk om deze te vervangen en dus te kiezen voor een nieuwe cv-ketel. Echter is ook een warmtepomp in huis tegenwoordig zeer populair, waardoor dit ook het overwegen waard is. Twijfel je nog tussen deze twee mogelijkheden? Dan is het goed om te weten wat de grootste- voor en nadelen hiervan zijn. Om jou op weg te helpen zetten wij deze hieronder voor je op een rijtje. Zo maak jij straks een weloverwogen keuze!

De voordelen van een cv-ketel

Laten we beginnen met de voordelen van een CV installatie. Een van de grootste voordelen hiervan is dat het geschikt is voor iedere woning, of je huis nu al wat ouder is of niet. Wat ook een voordeel is, is dat deze maar liefst 15 jaar meegaat als deze goed wordt onderhouden. Nog een reden om hiervoor te kiezen is het feit dat hiervoor geen grote woonaanpassingen nodig zijn. Andere voordelen zijn dat het energiezuinig is, de woningwaarde hoger wordt en dat je hierdoor geniet van een hoog wooncomfort. Een cv-ketel is tevens relatief goedkoop te combineren met andere bronnen die energie besparen.

De nadelen van een cv-ketel

Het kopen van een cv-ketel heeft ook enkele nadelen. Een nadeel hiervan is bijvoorbeeld dat het niet heel milieuvriendelijk is, zeker ten opzichte van een warmtepomp in huis. Met een cv-ketel stoot je best veel CO2 uit, wat natuurlijk niet goed is voor het milieu. Wat ook nadelen zijn van het kopen van een cv-installatie is het feit dat je subsidie misloopt en dat je de investering vaak niet heel snel terugverdient.

blog over cv ketel
Foto gespot op devreedenklimaservice.nl

De voordelen van een warmtepomp

Nu je meer weet over de voor- en nadelen van een cv-ketel, is het tijd om dieper in te gaan op de voordelen van een warmtepomp. Want voordelen heeft deze keuze zeker! Voordelen van een warmtepomp in huis zijn dat je geen gaskosten hebt en het energiebesparend is. Daarnaast is het milieuvriendelijk, omdat je hiermee zorgt voor een lage CO2 uitstoot. Een andere reden om te kiezen voor een warmtepomp is dat je hiermee profiteert van subsidiemogelijkheden. Voordelen van deze keuze zijn ook dat je de waarde van jouw woning verhoogt, dat je meer wooncomfort hebt en dat hiermee jouw woning toekomstbestendig wordt.

De nadelen van een warmtepomp

Een warmtepomp in huis nemen heeft ook nadelen die goed zijn om te weten. Waar je rekening mee moet houden, is dat dit een grote investering is. Een ander nadeel is dat een warmtepomp in huis zeer goede isolatie vereist, waardoor dit vooral heel interessant is voor nieuwbouwwoningen. Een warmtepomp neemt tevens veel ruimte in beslag en is daardoor niet zo geschikt voor kleinere woningen.

Keuze maken

Met deze voor- en nadelen in gedachten moet het jou lukken om een goede keuze te maken. Weeg de voor- en nadelen van een cv-ketel en warmtepomp tegen elkaar af voor jezelf, zodat je volledig achter je beslissing staat. Zolang jij maar een goed gevoel hebt bij je keuze! Tot zover deze blog: Cv-ketel of warmtepomp? Dit zijn de voor- en nadelen.