Lifestyle

Cv ketel oriëntatie

By  | 

Cv ketel oriëntatie
Jeetje wat komt er toch enorm veel kijken bij een verhuizing. Bijna iedere blog begint tegenwoordig met onze verhuisavonturen en ook deze blog staat weer in het teken van deze vrolijke onderneming. Wij hebben een huis gekocht omdat we potentie in het huis zagen en omdat deze woning lekker dichtbij de school van de kinderen is. Wel is het een echte kluswoning en er moet van alles aangepakt en vervangen worden.

Wij hebben de klussen per verdieping verdeeld. De dag dat we de sleutel in handen
kregen hebben we gelijk de kinderkamers aangepakt. We vonden het belangrijk dat zij in een fijne kamer konden slapen en in ieder geval een eigen plekje hadden, want een verhuizing op zich heeft al veel impact op de kleintjes. Daarna gingen we beneden verder. De begane grond is zo goed als af. Het was best vervelend om 12 weken te moeten wachten op de nieuwe keuken, die wij geruime tijd geleden hadden besteld. De laatste week voor de levering moesten wij het zelf volledig zonder keuken stellen. Toen de keuken eenmaal geïnstalleerd was, kregen we te maken met kleine tegenslagen. De ene keer hadden we weer trammelant met de elektriciteit en de andere keer een probleem met de afvoer, afijn vervelend, maar ook dat is nu inmiddels verholpen. Ik ben nu wel een kei geworden in het alternatieve afwassen in het bad.

En dan zijn we dus nu bezig met het volgende, namelijk de CV-ketel. De ketel die bij dit huis zat is relatief oud en zullen we binnen dit jaar moeten vervangen. Ik ben daarom nu al online aan het kijken wat onze opties zijn en waar we op moeten letten. Hieronder deel ik mijn bevindingen met jullie:

CV huren
Ja, ik wist niet dat het bestond, maar je kunt dus een CV-ketel huren. Velen huishoudens in Nederland schijnen hier gebruik van te maken. Een van de voordelen is dat je bij de cv-ketel-huur niet direct het aanschafbedrag ( van een paar duizend euro) op tafel hoeft te leggen. Ook zitten de kosten voor onderhoud en eventuele reparaties in de maandprijs. Je hebt dus ook geen onverwachte kosten als een van de onderdelen stuk gaat. Het nadeel van huren is echter wel dat je geen eigenaar bent van de CV-ketel, ook niet na afloop van het huurcontract. Een ander nadeel aan huren is dat als je je huis verkoopt, je het contract voor de cv-ketel huur moet afkopen of mee verkopen aan de nieuwe eigenaar.

CV kopen
Een cv-ketel kopen heeft als voordeel dat je alles zelf in de hand hebt. Maar de investering voor een cv-ketel kopen moet maar net in je budget passen. Ga je een cv-ketel kopen?
Dan betaal je in één keer het bedrag voor de nieuwe cv-ketel inclusief de installatie. Je bent direct volledig eigenaar en regelt zelf de service en het onderhoud. Nadat je dus de Cv-ketel hebt betaald heb je alleen nog lage maandlasten als je bijvoorbeeld een servicecontract op de ketel neemt. Als de ketel dan stuk gaat of als er een onderdeel moet worden vervangen, heb je altijd een nummer dat je kunt bellen. In principe lees ik niet echt iets over nadelen van het kopen van een CV-ketel, alleen dus dat het een aanzienlijk bedrag is, waar je maar net de centjes voor moet hebben.

Cv ketel oriëntatie

CV ketel orientatie
Service Contract cv ketel oriëntatie
Als je een ketel huurt, dan is
een dergelijk contract meestal inbegrepen bij de prijs. Als je een ketel koopt dan is het dus raadzaam om zelf een servicecontract af te sluiten. Wat ik zelf enorm belangrijk vind is dat er een 24/7 dienst zit bij een CV-servicecontract. Dus dat je n noodgevallen ook iemand kunt optrommelen in de weekenden en tijdens de feestdagen. Zal je net zien dat je allemaal gezellig rondom de tafel aan het kerstdiner zit en dat de verwarming ermee ophoudt. Op de site van Holland Warmte las ik dat zij deze 24/7 dienst bieden bij een service contract.

Wat kost een CV ketel en waar moet je op letten?
Op internet lees ik dat bijvoorbeeld een Remeha Ketel gemiddeld 1300,- kost. Ook zijn de volgende aandachtspunten van belang bij het beslissen welke CV ketel bij jouw huishouden past:

  • Energiezuinigheid: welke ketel verwarmt je huis het zuinigst?
  • Opwarmen: de ene ketel levert 2 keer zo snel warm water als de andere!
  • Koolstofmonoxide meter: Zit deze ingebouwd of moet je die nog loskopen?

Goed ik ben weer heel wat wijzer geworden tijdens mijn CV -ketel-oriëntatie-zoektocht, hopelijk jullie ook! Als je ook,net als ik,bezig bent met verhuizen of je hebt nog meer tips. Laat dan een reactie achter. Dat vind ik altijd leuk om te lezen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.