Lifestyle

De 5 perfecte vloer tips voor je huis!

By  | 

De 5 perfecte vloer tips voor je huis!

De 5 perfecte vloer tips voor je huis! Het uitzoeken van een leuke vloer wordt best vaak onderschat. Je hebt een beeld in je hoofd van hoe je zou willen dat de ruimte eruit komt te zien. En misschien heb je zelfs al wat voorbeelden opgezocht ter inspiratie. Eenmaal in de winkel kom je tot de conclusie dat het vinden van de perfecte vloer een flinke uitdaging is. Want welke vloer kies je uit dat grote assortiment? En welke soort vloer past er het beste in jouw huis? Een PVC vloer is tegenwoordig een hele gewilde keuze, mede door de duurzaamheid en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Maar een PVC vloer heeft ook een weer een groot aanbod in stijl en kleur. Kun je wel wat tips en inspiratie gebruiken voor het kiezen van een leuke vloer in je huis? Je leest het hier!

vloer hout

De woonstijl en sfeer

Om de perfecte vloer voor je huis te vinden, is het belangrijk om te bepalen welke stijl en sfeer je wilt neerzetten. Neig je meer naar strak en modern, of voel jij je helemaal thuis in een bohemien interieur? Misschien is een industriƫle inrichting wel wat voor jou. Uiteraard kun je meerdere woonstijlen met elkaar combineren en hoeft je niet vast te zitten aan allerlei regels, want je eigen stijl bepalen is natuurlijk het belangrijkste! Maar een laminaat vloer in een mooie visgraat legging, komt vaak toch het beste tot zijn recht in een modern of een klassiek interieur. Een laminaat vloer kan ontzettend veel betekenen voor de sfeer vult iedere woonstijl perfect aan.

De kleur van de vloer

Het bepalen van de juiste kleur van de vloer is bijna een vak apart. Als je weet welke uitstraling en stijl je wilt, dan kun je gaan zoeken naar de beste kleuren die daarbij passen. Wil je een donkere vloer? Vergelijk dan alleen de donkere kleuren met elkaar. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de lichtere tinten. Dit kun je doen door vloerstalen op te vragen of de winkel te bezoeken. Leg de kleuren naast elkaar en jouw favoriet zal er meteen uitspringen! Maak het jezelf dus niet te moeilijk door alle opties open te houden. Keuzes maken en filteren werkt het beste. Op die manier kom je steeds dichter bij de perfecte vloer voor jou!

Lengte en breedte van de planken

Het formaat van de plank kan een grote rol spelen voor het groter of kleiner laten lijken van een ruimte. Brede planken maken de ruimte optisch breder en lange planken maken de ruimte weer langer. Heb je een klein huis? Overweeg dan een vloer met smalle planken.

Gebruiksgemak en onderhoud

Je wensen met betrekking tot het gebruiksgemak wegen natuurlijk ook mee in je keuze. Wil je een vloer die je makkelijk kunt schoonmaken, dan is een PVC vloer een hele fijne optie. De vloer is bestand tegen veel loopverkeer, huisdieren en is waterbestendig. Een PVC vloer kan zeker tegen een stootje en is laag in onderhoud.

De aankleding

Tot slot is de aankleding van de vloer ook iets waar je rekening mee wilt houden. Wil je jouw mooie vloer combineren met een leuk vloerkleed? Houd dan in gedachten dat het kleed een aanvulling moet zijn. Het zou namelijk zonde zijn als het kleed het effect van de vloer wegneemt. Veel succes!