Lifestyle

De beste tips: huis te beveiligen op vakantie

By  | 

De beste tips om je huis te beveiligen als je op vakantie gaat

De beste tips om je huis te beveiligen als je op vakantie gaat. Wij zijn heerlijk naar Amerika geweest en net terug. Ik moet je zeggen dat ik voor vertrek echt met een dilemma zat. Ik wilde namelijk wel op instagram en facebook allemaal vakantie foto’s en video’s plaatsen. Maar ik wilde niet dat inbrekers wisten dat we niet thuis waren. Ik heb er echt wakker van gelegen zeg maar. Ik heb niet het soort beroep dat ik dan gewoon lekker 10 dag offline kan gaan en me dan weer meld. Als ik dat doe verlies ik volgers op instagram, bezoekers op mijn blog en raak ik abonnee’s kwijt op mijn youtubekanaal.
Ik besprak het met mijn man en we besloten om wel online te posten maar ook ons huis extra te beveiligen. Ik deel in deze blog dan ook precies hoe wij ons huis hebben beveiligd zodat we met een redelijk gerust hart op vakantie konden gaan. Dus de beste tips om je huis te beveiligen als je op vakantie gaat.

Timer op lamp zetten

In de huiskamer hebben wij een timer gezet op de huiskamer lamp. Deze ging om 19.00 aan en bleef ook aan tot 7.00
‘s ochtends.  Ik raad ook aan om er eentje  in de slaapkamer te zetten bijvoorbeeld van 20.00 tot 23.00 of een random lampje in de badkamer die ook aan gaat. Die kan bijvoorbeeld ‘s nachts aan. Meerdere lampen aan en uit geven gewoon het idee dat er iemand thuis is.

Algemene beveiliging

Wij hebben ook een hek om het huis en wij hebben van die irritante sensor lampen in de tuin die aangaan als er iemand langs loopt. Daarnaast hebben wij ook overal camera’s hangen, met zo’n app op onze telefoon dus als je het probeert zien we je:) Daarnaast hebben we cilindersloten van Deur-cilindersloten.nl. Deze voldoen aan de hoge veiligheids-eisen SKG****. Je moet altijd als je een slot aanschaft kijken naar het aantal sterren. Een slot koop je gewoon in een keer goed en dat is niet iets waar je op moet bezuinigen vind ik, dus koop ik dan altijd de duurste met 4 sterren. Daar zit dan een certificaat bij, kan je niet zomaar dupliceren en is voorzien van een extra boorbeveiliging.

Extra sloten plaatsen

We hebben op alle deuren minimaal 3 sloten. Op een deur hebben we er zelfs 7. Ook hebben we bij alle ramen en deuren die open kunnen van die  balken zodat je hem niet van buitenaf open kunt krijgen.

huis beveiligen op vakantie

En nu de beste tip

Onze buurvrouw kwam dagelijks onze kat eten geven. Ik heb haar gevraagd om elke keer als ze kwam een ander gordijn open of dicht te doen en steeds in een andere kamer een bureaulampje te laten branden. Zo was er dus elke dag iets anders aan ons huis. Ik heb haar nog net niet gevraagd de auto ergens anders te parkeren om de paar dagen, want dat vond zelfs ik te ver gaan.

Mocht je zelf nog een goede tip hebben hoor ik dat natuurlijk ook graag!

Hopelijk hebben jullie iets gehad aan deze De beste tips om je huis te beveiligen als je op vakantie gaat blog.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.