Lifestyle

De beste vloer voor jouw huis

By  | 

De beste vloer voor jouw huis

De beste vloer voor jouw huis. Bij het kiezen van een vloer voor je huis zijn er veel factoren waar je rekening mee moet houden. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. PVC vloeren zijn sterk en kunnen goed tegen een stootje. Ideaal dus voor in een druk en dynamisch huishouden. Maar je zou ook kunnen kiezen voor een houten vloer. Het karakter van een houten vloer geeft namelijk weer een hele warme sfeer. Welke vloer er het beste bij jou past, hangt af van een aantal factoren. Hier lees je vier dingen om in gedachten te houden bij het nemen van je beslissing.

Foto PVC vloer
De beste vloer voor jouw huis: Foto PVC vloer Carpetright

De ruimte

De vloer die je kiest, zal voor een groot deel afhangen van het soort kamer waarin deze gebruikt zal worden. Een ruimte waar veel gebruik van gemaakt wordt, zoals de gang of de keuken zal duurzaam materiaal nodig hebben, dat veel slijtage kan doorstaan. Een laminaat vloer kan goed tegen een stootje en is verkrijgbaar in veel verschillende designs. Zo zul je voor iedere ruimte een passende vloer moeten vinden. 

Het onderhoud van de vloer 

Sommige soorten vloeren vereisen meer onderhoud dan andere vloeren. Tapijt zal bijvoorbeeld regelmatig moeten worden gestofzuigd en eens in de zoveel tijd diep gereinigd moeten worden. En een houten vloer zul je periodiek moeten opschuren en in de olie moeten zetten. Terwijl er bij een laminaat of PVC vloer alleen de stofzuiger aan te pas hoeft te komen én misschien af en toe een dweil. 

Huisdieren

Heb je huisdieren of jonge kinderen? Of geef je vaak gezellige feestjes bij jou thuis? Dan kun je het beste een vloer kiezen die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Overweeg eens hoeveel tijd en moeite je wil steken in het onderhouden van de vloer. Heb je uiteindelijk voor een mooie vloer gekozen en wil je ook wat warmte toevoegen? Dan kun je een mooi vloerkleed nemen van materiaal dat goed te onderhouden is.

Het budget

Natuurlijk zijn kosten altijd een factor om rekening mee te houden, bij elke grote aankoop. Het is daarom goed om van tevoren een budget te bepalen. Maar het is vooral belangrijk om de balans te vinden tussen de kwaliteit en de prijs. Goedkopere materialen lijken in eerste instantie heel budgetvriendelijk maar moeten misschien vaker vervangen worden. waardoor dit op de lange termijn niet de voordeligste keuze blijkt. Houd hier dus echt rekening mee.

Het uiterlijk van de vloer

Het functionele aspect van de vloer is natuurlijk niet als enige belangrijk. Het oog wil ook wat. Daarom moet het uiterlijk van je vloer een aanvulling zijn op de rest van het interieur. De vloer mag een neutrale basis zijn, als je een rustige en serene uitstraling wilt creëren. Bij een modern of industrieel interieur kan een gietvloer ook een mooie aanvulling zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een echte eye-catcher van je vloer te maken. Experimenteer dan met mooie legpatronen of opvallende houttinten. Tot zover deze blog: De beste vloer voor jouw huis