Lifestyle

De genezende werking van licht

By  | 

De genezende werking van licht

Lijd je aan chronische pijn? Of heb je andere gezondheidsklachten die niet of niet volledig verholpen worden met reguliere behandelingen? Gelukkig zijn er een scala aan opties buiten wat een arts je aanraadt. Een van deze zaken is infrarood therapie. Infrarood therapie is een vorm van therapie waarbij licht wordt gebruikt om klachten te verminderen en soms om zelfs het lichaam te helpen helemaal te genezen. Vaak wordt het gebruikt om chronische pijn, ontstekingen en andere gezondheidsproblemen te behandelen. In deze blog: De genezende werking van licht.

Infrarood therapie

Infrarood therapie kent een aantal voor- en nadelen. Een nadeel zijn de kosten van het apparaat dat je dient aan te schaffen en het energieverbruik na aanschaf dat tot extra kosten leidt. Daarnaast bent je tijdens de uren waarin je aan infrarood therapie doet minder mobiel. Je kunt dus niet gewoon gaan en staan waar je wilt zoals je dat normaal gesproken kunt.

De genezende werking van licht
De genezende werking van licht

Voordelen

De voordelen die hier tegenover staan zijn echter voor veel mensen de moeite waard. Een aantal van de veelgenoemde medische voordelen zijn pijnverlichting, een verbeterde bloedsomloop en verminderde ontstekingen. Het is een veilige en effectieve behandeling voor veel mensen met chronische pijn.

lichttherapie

Deze behandeling, ook bekend als lichttherapie, maakt gebruik van specifieke golflengten in het lichtspectrum om diep in het lichaam door te dringen. Dit biedt een reeks aan voordelen voor de gezondheid. Hoewel er al redelijk veel onderzoek gedaan is waaruit de potentie van deze technologie blijkt, is het een relatief nieuwe therapie waar de komende decennia nog veel meer onderzoek naar gedaan zal worden. Wat er op dit moment uit de meeste wetenschappelijke studies komt, suggereert echter dat infraroodtherapie een veelbelovende behandeling voor verschillende aandoeningen.

Bewezen effectiviteit tegen artritis en verbetering van de bloedsomloop

Verschillende studies wijzen uit dat infrarood therapie doeltreffend is bij het verminderen van pijn en stijfheid bij mensen met artritis. Een aantal andere studies toonde aan dat infraroodtherapie de doorbloeding kan verbeteren en ontstekingen kan verminderen. Infrarood therapie is ook nuttig gebleken bij de behandeling van chronische pijn, spierpijn en andere gezondheidsproblemen.

Rood licht therapie

Rood licht therapie zorgt ervoor dat de mitochondriën in de cellen (energiefabriekjes) veel meer energie kunnen aanmaken zodat de cellen beter kunnen functioneren. Dit helpt om pijn, ontsteking en stijfheid te verminderen en het bewegingsbereik te vergroten. Als je de beslissing hebt gemaakt om voor rood licht therapie te kiezen, doe je er goed aan om daarna ook nog te gaan kijken naar een rood lichttherapie-lamp.

Rood lichttherapie lamp

Bij het kiezen van een rood lichttherapie lamp is het belangrijk om een aantal factoren in je hoofd te houden bij het kiezen van een apparaat. Deze factoren kunnen namelijk erg belangrijk zijn: De grootte van het apparaat, het aantal LED’s in het apparaat, de golflengte van de LED’s en het uitgangsvermogen.

De grote van het apparaat

Als eerste de grote van het apparaat, hiermee is het natuurlijk belangrijk rekening te houden met waar je het apparaat gaat plaatsen. Als je het op een vaste plaats laat staan, kan een groot apparaat prima zijn. Wil je het apparaat echter verplaatsen of meenemen op reis, dan is een kleiner apparaat wellicht geschikter.

Het aantal LED’s in het apparaat 

Ten tweede is ook het aantal LED’s in het apparaat belangrijk, omdat dit bepaalt hoe krachtig het apparaat is. Hoe meer LED’s het apparaat bevat, hoe krachtiger het zal zijn en dus hoe sneller het zal werken.

Een derde factor waar je  goed aan doet om rekening mee te houden is dat de golflengte van het licht dat door de LED’s wordt uitgezonden. De verschillende golflengten bieden verschillende voordelen en het is dus belangrijk een golflengte te kiezen die het voordeel biedt dat u zoekt.

Ten slotte

Ten slotte is het uitgangsvermogen ook een factor om rekening mee te houden. Deze meet de hoeveelheid licht die door het apparaat wordt uitgestraald en wordt gemeten in milliwatt (mW). Een hoger uitgangsvermogen betekent een krachtiger apparaat, dat snellere resultaten kan bieden. Tot zover deze blog: De genezende werking van licht. Bron: loptimize.