Lifestyle

De meest trendy kamerplanten van dit moment

By  | 

De meest trendy kamerplanten van dit moment: van cactussen tot peperomias

De meest trendy kamerplanten van dit moment. Kamerplanten zijn hot! De laatste jaren zijn ze steeds populairder geworden en het lijkt erop dat de trend zich voortzet. Als je je huis wilt opfleuren met een mooie plant, dan ben je bij hier aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we de meest trendy kamerplanten van dit moment en hoe je ze kunt verwerken in je interieur. 

Van mini tot reusachtig: cactussen zijn er in alle maten en vormen

Cactussen zijn al een tijdje een trend in interieurland. Deze stoere planten hebben niet veel water nodig en zijn daardoor makkelijk in onderhoud. Cactussen zijn er in verschillende vormen en maten, van klein tot groot en van bol tot langwerpig. De Echinocactus Grusonii, ook wel de Gouden Bal genoemd, is een populaire cactus vanwege zijn opvallende gele kleur.

philodendron kamerplant
Philodendron mcdowell gespot op plnts.com

Zoek je een echte eyecatcher? Ga dan voor een Philodendron 

De Philodendron is een plant die je steeds vaker terugziet in trendy interieurs. Deze plant heeft grote bladeren die bij veel mensen in de smaak vallen. De Philodendron is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. De Philodendron Monstera is een van de populairste varianten op dit moment. Deze plant heeft grote bladeren met gaten erin, waardoor het lijkt alsof de plant een soort raam heeft. Een Philodendron kopen kan altijd eenvoudig online. 

Pilea Peperomioides: de hippe plant die je overal tegenkomt

De Pilea Peperomioides is een plant met kleine, ronde blaadjes. Deze plant wordt ook wel de ‘pannenkoekenplant’ genoemd vanwege de vorm van zijn bladeren. De plant is niet alleen populair vanwege zijn bijzondere geschiedenis, maar ook vanwege zijn unieke uitstraling en makkelijke verzorging. Het is dan ook niet gek dat de Pilea Peperomioides tegenwoordig vaak terug te vinden is in trendy interieurs.

Sansevieria’s: de planten die perfect zijn voor kleine ruimtes

De Sansevieria is een plant met lange, spitse bladeren. Deze plant wordt ook wel de ‘vrouwentong’ genoemd. De Sansevieria is een plant die weinig water nodig heeft en daardoor makkelijk te verzorgen is. Deze plant is er in veel verschillende soorten en maten en is daardoor geschikt voor verschillende interieurs.

Peperomia: de plant met charmante, kleine blaadjes

De Peperomia is een plantengeslacht dat bestaat uit meer dan duizend verschillende soorten, die allemaal bekend staan om hun charmante kleine blaadjes en compacte formaat. Het is dan ook geen wonder dat Peperomia’s vaak worden gebruikt als decoratie in huizen en kantoren. Je kunt gemakkelijk een mooie Peperomia online kopen of in een fysieke winkel. 

baby peper plant
Peperomia baby pepperspot gespot op plnts.com