Lifestyle

De voordelen van een boekhoudprogramma voor zzp’ers

By  | 

De voordelen van een boekhoudprogramma voor zzp’ers

De voordelen van een boekhoudprogramma voor zzp’ers. Als freelancer of zzp’er (zelfstandige zonder personeel) is het ontzettend belangrijk om te zorgen dat je financiën goed geregeld zijn. Je krijgt immers niet iedere maand een vast salaris gestort, zoals mensen die bij een werkgever in dienst zijn. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je geld op tijd binnenkomt om je huur of hypotheek over te maken. Dat je ook nog eens genoeg overhoudt om de Belastingdienst te betalen en dat je óók die leuke schoenen nog kunt kopen… 

Ben je zzp’er of boekhouder?

Om al die administratie en boekhouding bij te houden is nogal een klus. Dat weet ik uit ervaring. En ik kan je vertellen: het is niet mijn sterkste kant! Ik ben creatief, schrijf graag, vind het heerlijk om met mijn klanten te schakelen… En ja, ik houd er ook van om geld te krijgen. Uiteraard! Maar wat ik daarvoor moet doen… Het maken van facturen, mijn bij- en afschrijvingen bijhouden, het inboeken van uitgaven en al die dingen die vallen onder ‘boekhouden’; vind ik over het algemeen dus gewoon stomvervelend! 

Home office background

Boekhoudprogramma voor zzp’ers

Totdat ik via via attent gemaakt werd op een handig boekhoudprogramma voor zzp’ers. Het veranderde alles! Nu werk ik in 10 minuten per dag lachend mijn administratie bij. Weet ik precies welke klanten nog moeten betalen, is mijn cashflow altijd op orde en ben ik niet meer bang om al die blauwe enveloppen open te maken. Ik kan dus iedere zzp’er aanraden om te overwegen die onmogelijke Excelletjes de deur uit te doen en over te stappen op een boekhoudprogramma. Je denkt misschien dat je het niet nodig hebt, maar geloof mij: dit wil je in je zzp-leven! 

Wat levert het op?

Want dit is wat het gebruik van een boekhoudprogramma zzp’ers oplevert: 

  • Tijd. Want je boekhouding heb je door het programma zo gedaan. 
  • Inzicht. Doordat je precies weet hoe je ervoor staat, krijg je geen onaangename verrassingen. 
  • Rust in je kop. Zodat jij je kunt richten op dat wat je leuk vindt en waar je wél goed in bent. 
  • Geld! Want de aanschaf van zo’n programma is absoluut goedkoper dan een boekhouder. Believe me… 

Tot slot

Een tip dus voor alle bloedfanatieke business babes, creatieve einzelgängers en fanatieke freelancers: maak het jezelf gemakkelijk. Ga niet lopen tobben met een houtje-touwtje administratie. Neem de lead in je eigen bedrijf en zorg dat je boekhouding binnen een muisklik is geregeld. Echt, het maakt je werkdag leuker. May business come to you!