Lifestyle

Deze musthaves mogen op je roadtrip niet ontbreken

By  | 

Musthaves roadtrip

Musthaves roadtrip. Of je nu in Nederland of in het buitenland een roadtrip gaat maken: er zijn een aantal zaken die onontbeerlijk zijn als je met de auto (of bus of camper) een lange reis van meerdere dagen gaat maken. Zo weet je zeker dat je op en top geniet van die heerlijke vakantietrip over kilometerslange wegen.

#1 Fatsoenlijk vervoer

Dit klinkt erg logisch maar ga vooraf wel na (als je met je eigen auto of camper gaat) of je vervoermiddel zo’n lange reis wel aan kan. Een week lang contact met de ANWB is nu eenmaal niemands beeld van een geslaagde roadtrip. Houd ook rekening met zaken als het beoogd benzineverbruik, zeker bij een volgeladen auto. Zou toch jammer zijn als halverwege je reis je je reisbudget er al helemaal doorgeen gejast hebt.

#2 De juiste verzekeringen

Zorg er ook voor dat je vooraf de juiste verzekering afsluit. Als je naar het buitenland gaat, is een reisverzekering sowieso verstandig. Maar ook in Nederland kan een reisverzekering uitkomst bieden. Niet zozeer voor als je ziek wordt (want dat is al in je zorgverzekering geregeld), maar bijvoorbeeld wel voor je bagage, pechhulp of schade aan je verblijf. 

Photo by Luca Dugaroon Unsplash

Een autoverzekering heb je ongetwijfeld al lang afgesloten, maar nu je met iemand samen gaat reizen: heb je ook aan een inzittendenverzekering gedacht? Daarmee ben je verzekerd als je zelf of je medepassagier gewond raakt (dekking ongevallenverzekering inzittenden) of is schade aan jezelf, je bagage en je passagiers gedekt (dekking schadeverzekering inzittenden).

#3 Goede en de juiste kampeerspullen

Tenminste, als je niet kiest voor een luxe roadtrip waarin je van hotel naar hotel reist. Wie van plan is op campings of zelfs in de vrije natuur te gaan overnachten, heeft daar de juiste spullen en materialen voor nodig. Van tenten en comfortabele slaapzakken tot aan misschien wel je eigen kussen (om toch nog een beetje dat thuisgevoel te creëren). 

Denk ook aan zaken als een zakmes en een zaklamp (al zit die laatste ook op je telefoon tegenwoordig). En in het kader van telefoons: vergeet zeker ook je oplader niet! Of ga je het liefst helemaal back to basic zonder digitale hulpmiddelen? En wat je ook kan doen (als je auto of camper daar de mogelijkheid toe biedt) om een fiets mee te nemen. Ben je net even wat flexibeler op de momenten dat je een (kampeer)plek gevonden hebt. 

#4 Kook- en eetgerei

Niet iedereen heeft het er voor over om elke dag in restaurants of bij fastfoodketens te gaan eten onderweg. Zorg er dus ook voor dat je je eigen potje kan koken. Een gasfles, gasstel en wok zijn je basisbenodigdheden, maar denk zeker ook aan (plastic) borden, bestek en bekers. En heb je nog wat ruimte in je auto over? Misschien dat een koelbox dan ook geen overbodige luxe is.

#5 Please don’t stop the music…

Hartstikke leuk met elkaar in de auto urenlang over het leven en de wereld kletsen. Maar er komen ook moment dat je allebei gewoon in stilte voor je uit wilt staren. Zorg daarom voor een (gezamenlijke) playlist om dagenlang van te kunnen genieten. Maak eventueel verschillende soorten lijsten aan. Eentje om goed wakker te blijven tijdens het rijden en eentje om heerlijk van de omgeving te kunnen genieten bijvoorbeeld. Be prepared!

Er zijn natuurlijk nog veel meer musthaves voor een onvergetelijke roadtrip, maar met deze items zit je toch al voor 90% goed. Welke items mogen volgens jou op een roadtrip verder niet ontbreken?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.