Lifestyle

Review The Duke Hotel

By  | 

Dit weekend waren we uitgenodigd om te komen logeren in het Duke Hotel in Den Bosch. Noah wilde graag bij oma logeren dus we gingen met z’n drietjes.

Het Hotel
Na een uurtje rijden kwamen we aan bij het hotel. Met de lift kon je naar boven waar een super lieve receptioniste ons ontving. We gingen nog een etage omhoog en daar waren 17 kamers. Wij hadden de De Luxe Room nummer 6. Het Hotel is meer een boutique hotelletje en is gevestigd in hartje centrum dus echt in de winkelstraat. Als Shoppingqueen is dit voor mij natuurlijk de beste plek die ik me maar kan wensen.

Kamer
Ik hou van zo’n futuristisch stijltje met wat ouderwetse elementen. Zo bleek dit pand  een vroeger postkantoor te zijn. Met hoge plafonds en een te leuk stuk geslagen muurtje zo pal voor het raam. Verder had de kamer een heerlijk groot bed. De meeste hotels bezuinigen hierop maar gelukkig stond hier dus een super boxpring. De kamer heeft een grote douche en er stond zo’n leuke Marshall box zodat je lekker je eigen muziekjes kunt luisteren.

hotel kamer

Healthy Stuff
Alles in de kamer was healthy. Alleen al de minibar zat vol met organische/biologische snacks en drankjes. De Shampootjes  en cremepjes enzo waren ook allemaal goed en bewust. Dit geeft meteen een heel fijn gevoel natuurlijk.

IMG_7024 IMG_7033 IMG_7038

 

 

 

 

Restaurant
We kwamen nogal laat aan dus we gingen meteen lekker eten. Het Tic Tac restaurant is op nog minder dan een minuutje lopen. TicTac is een verrassend klein eetcafe en hij zat bomvol op de maandag avond. We kregen de menukaart en ook hierop was alleen maar lekker en verantwoord eten te bespeuren. duke hotel den bosch
Als voorgerecht hadden we loempia’s en gehaktballetjes met lekkere sausjes. Als hoofdgerecht kozen we voor de black angus steak welldone en die was helemaal goed. Het toetje was Jam Jam Een heerlijke cheesecake en een lekkere smeuïge brownie.

tic tac restaurant

Ontbijt
De baby had een eigen bedje en het leek wel of ze me wat extra slaap gunde want ze werd die nacht amper wakker 🙂 Uitgerust zaten we aan het ontbijt. De Ontbijtzaal is tevens de Lobby en de receptioniste (een andere dan de dag ervoor en ook weer even lief) wees ons onze tafel en schonk de koffie in. Ik ben niet zo een ontbijter, maar toen ik zag dat er verse Jus, vers fruit was en al die healthy zaden/noten enzovoort waren, heb ik toch maar mooi twee keer opgeschept.
IMG_7066 IMG_7067

Stad
Na het ontbijt checkten we uit. Onze spulletjes borgen we op in de auto die in de parkeergarage stond. Time for some shopping.
Ik was blij verrast met de winkelstraten. Ik dacht altijd dat Amsterdam de bom was als het op shoppen aankwam maar eerlijk Den Bosch kan er ook wat van. Alle winkels die we gewend zijn plus nog wat nieuwe verrassende winkeltjes die we in Amsterdam überhaupt niet hebben.

Nadelen:
1) Ik heb zelf nergens hinder aan ondervonden,  maar als ik heel kritisch moet kijken dan zou ik een ander entree/deur verwachten. The Duke is echt een boutique hotel, ‘s nachts is de balie gesloten en de entree van buitenaf is zoals een normale stads ingang, dus het was even zoeken voordat we de entree gevonden hadden.

2) Je kunt er niet voor de deur parkeren. Maar goed dat is logisch want het hotel zit in een winkelstraat. Parkeren kan in de parkeergarage op een loopafstand van 3 minuutjes.

 

 

 

 

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.