Lifestyle

Duurzame relatiegeschenken

By  | 

Duurzame relatiegeschenken: Duurzaam reclame maken doe je zo     

Wie aan duurzaamheid doet, doet dat niet alleen voor het milieu. Je doet het ook voor jezelf! Tegenwoordig is duurzaam the new normal. Wanneer je duurzaam te werk gaat met je bedrijf, zal dat waardering opleveren en kun je klanten binnen halen die dat aspect juist weten te waarderen aan jou en je bedrijf. Dit is een blog over Duurzame relatiegeschenken.

Milieuvriendelijk

Bijna de helft van de Nederlanders vindt milieuvriendelijkheid een belangrijk aspect bij een bedrijf. Heb jij dus je kans al gepakt? Met
reclame maak je vaak je eerste indruk, die bepalend is voor wat daarop volgt. Maak je duurzaam reclame, dan zullen mensen jou herinneren als een milieuvriendelijk bedrijf en dat wellicht weer doorgeven aan hun netwerk.

Duurzame relatiegeschenken

Duurzame relatiegeschenken

Een manier van reclame maken die veel wordt gebruikt is het inzetten van
relatiegeschenken. Dat dat veel wordt gedaan, is op zich niet zo gek. Relatiegeschenken zijn vaak effectieve reclamemiddelen die vrij eenvoudig en goedkoop te regelen zijn. Een cadeautje krijgen wordt vrijwel altijd positief ervaren en dus zijn relatiegeschenken ook al snel goed. Als het ook nog eens bruikbaar is, doet het relatiegeschenk verder al het werk
voor je. Keer op keer wordt je gedrukte logo gezien en onthouden. En die relatiegeschenken zijn tegenwoordig ook duurzaam te verkrijgen.

Geen gekke spullen

Krijg je dan gekke spullen waarvan niemand weet wat het is? Of zijn ze extra duur omdat ze duurzaam zijn? Of kun je maar kiezen uit een zeer selecte keuze?
Nee, nee en nee. Er zijn een heleboel relatiegeschenken bedacht die op een milieuvriendelijke manier zijn geproduceerd of die van ecologisch verantwoord materiaal zijn gemaakt. De sleutelhanger van bamboe is een goed voorbeeld. Zie daarvoor: sleutelhangers bedrukken van bamboe.

Leuke duurzame relatiegeschenken

bamboe-give-away

Wat zijn dan leuke duurzame relatiegeschenken? Je kunt bijvoorbeeld denken aan apparaten die op zonne-energie werken. Solar powerbanks zijn een populair product in deze categorie. Maar je kunt ook producten van gerecycled materiaal aanschaffen. Neem nou notitieboekjes, helemaal van papier en karton gemaakt en nog gerecycled ook. En dan met een bijpassende pen natuurlijk, van biologisch afbreekbaar plastic. Ja, het bestaat echt.

Blijf duurzaam ook in je verpakking

Laat papieren tasjes bedrukken. Dan hoef je het niet in plastic of iets dergelijks te stoppen. Scheelt ook weer! Tasjes hebben bovendien als voordeel dat je eenvoudig een pakketje samenstelt, gepersonaliseerd met een afbeelding of tekst. Zo kun je een persoonlijk cadeautje geven.

Duurzame relatiegeschenken

Lang leve bamboe!

We noemden net al een voorbeeld van een duurzaam product van bamboe. Bamboe is een enorm populair materiaal. Er kan steeds meer van gemaakt worden, met vrijwel dezelfde kwaliteit als kunststof. Wat maakt bamboe dan zo duurzaam? Deze plant kan meerdere malen per jaar worden geoogst en kan worden verbouwd op een relatief klein stuk grond.

Daar hoeven vrijwel geen bomen voor te worden gekapt. Bamboe is erg veelzijdig. Je kunt er van alles van laten maken denk hierbij aan sleutelhangers, koffiebekers, sla setjes of zelfs speakers. Bamboe is niet alleen verantwoord, maar het geeft het product vaak net iets meer speciaals. Bamboe producten zijn vaak wat lichter van gewicht en
zien er natuurlijk uit. Ondanks dat zijn ze in alle kleuren van de regenboog te produceren en ook bedrukken is geen probleem.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.