Lifestyle

Een ondervloer kiezen

By  | 

Een ondervloer kiezen

Ik weet dat  het niet zo’n charmant onderwerp is om over te bloggen. Maar we zullen het er toch over moeten hebben. Vooral als je op dit artikel bent gekomen omdat je een ondervloer moet uitkiezen. Wij zijn zelf verhuisd en ik ben niet echt happy met het laminaat. De kleur past gewoon niet bij de rest van het interieur. Iedereen vind die kleur overigens mooi (dat lichte gelige houtte) maar ik kan er maar niet aan wennen. Dus vandaar even een kort blogje over het kiezen van een ondervloer.. Als interieurblogger kan ik niet anders dan ook af en toe dit soort interieurblogs te schrijven.

Make no mistake

Wat veel mensen denken is dat de ondervloer moet passen bij het te leggen laminaat. Dat is dus niet zo.  Het is juist gerelateerd aan de ondergrond die je al hebt liggen in je huis. Denk hierbij aan hout of beton. Als er bijvoorbeeld een geïntegreerde vloerverwarming aanwezig is dan vraagt dit om een specifieke ondervloer, zoals een geluidsisolatie ondervloer, een ondervloer voor op hout of een ondervloer voor vloerverwarming.

ondervloer

Laminaat

Laminaat blijf populair het zijn eigenlijk  maar gewoon houten latjes in een bepaalde kleur op de vloer.  Het is bijvoorbeeld kleurvast en vochtbestendig.  Er bestaan zelfs laminaatvloeren die speciaal voor vochtige ruimten bestemd zijn. De naden tussen de planken kunnen verlijmd worden zodat vocht geen kans krijgt om in te trekken. Daarom is laminaat altijd een goede en praktische keuze.

Let op

Als je dus de ondervloeren en het laminaat hebt uitgekozen, moet je wel eerst van te voren checken of je vloer helemaal egaal (glad) is. Ondergronden met oppervlakteverschillen van meer dan drie millimeter per lopende meter moeten afgeslepen of geplamuurd worden.  Zo krijg je het beste resultaat.

Succes allen! Ik weet dat het niet per se heel leuk is om een ondervloer uit te kiezen, maar als je eenmaal je ondervloer en laminaat hebt liggen dan ben je maar wat blij dat  je ook deze klus van je lijstje kunt afstrepen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.